«Προσπάθησαν να εξαγοράσουν στελέχη μας»

«Προσπάθησαν να εξαγοράσουν στελέχη μας»21.06.2018Πρόσωπα

Καταγγελίες Καμμένου και για τρομοκράτηση βουλευτών του! Ζητά αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή (180) για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Πογκρόμ» επιθέσεων και απειλών κατά βουλευτών και στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και προσπάθεια εξαγοράς τους κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής

Ομάδας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος μίλησε επί της ουσίας για οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των ΑΝ.ΕΛ. μέσω e-mails και απειλητικών τηλεφωνημάτων ακόμα και στα παιδιά βουλευτών και στελεχών του κόμματος, και ζήτησε μετ’ επιτάσεως την παρέμβαση εισαγγελέα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι μέλη της Ν.Δ. τηλεφωνούσαν σε στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. για να ασκήσουν πιέσεις ώστε να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. «Δεχόμαστε χιλιάδες SMS από οπαδούς της Ν.Δ.» είπε, σημειώνοντας ότι άγνωστοι τηλεφωνούν σε παιδιά πολιτευτών «στις τρεις το πρωί» και τους λένε ότι αύριο θα πάρουν «το κεφάλι του πατέρα τους».

Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξαγοράς μελών των ΑΝ.ΕΛ., ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «οι ΑΝ.ΕΛ. δεν εξαγοράζονται και δεν συναλλάσσονται». Υποστήριξε δε ότι η προπαγάνδα εις βάρος του κόμματός του υποκινείται από μεγάλα μιντιακά κέντρα, «φωτογραφίζοντας» τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού μίλησε για «Ελληνα Εσκομπάρ, με 2,5 τόνους ηρωίνη από την Τουρκία».

Αναφορικά με την ντροπιαστική συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι το κόμμα του όχι μόνο θα την καταψηφίσει, αλλά και πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει την ψήφισή της. Οπως είπε, «εάν και εφόσον» έρθει στην ελληνική Βουλή για ψήφιση, το κόμμα του θα ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων, προφανώς για να φέρει προ των ευθυνών της την αντιπολίτευση, η οποία μέχρι στιγμής αποφεύγει να πάρει σαφή θέση. Διέψευσε παράλληλα ότι στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είχε μιλήσει περί ανταλλαγής του ονόματος των Σκοπίων με το χρέος. «Δεν βάλαμε ποτέ στη ζυγαριά τα εθνικά θέματα» είπε.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, η Ν.Δ., μέσω μιας αρκετά σκληρής ανακοίνωσης, σχολίασε ότι «δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην Ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» και επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία.

«Γνωρίζει καλά από αυτοεξευτελισμούς η Νέα Δημοκρατία. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια» ήταν η απάντηση των ΑΝ.ΕΛ. μέσω του νέου εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θόδωρου Τοσουνίδη.

«Ανοιγμα» του Κουίκ σε Αντώναρο και Παπακώστα

Ανοικτό προσκλητήριο ένταξης στους ΑΝ.ΕΛ. απηύθυνε στον Ευάγγελο Αντώναρο και στην Κατερίνα Παπακώστα -οι οποίοι φέρεται ότι έχουν στα σκαριά νέο κεντροδεξιό κόμμα- ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ. Ερωτηθείς σε ραδιοφωνική συνέντευξή του για το πρώην στέλεχος της Ν.Δ. είπε ότι «ο κ. Αντώναρος κινείται σε έναν δρόμο καλό, αν και πολύ πιο ανοιχτό σε σχέση με τη συμφωνία». Μάλιστα, δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ οι ΑΝ.ΕΛ. να συναντηθούν μαζί του πολιτικά, λέγοντας επί λέξει «καλοδεχούμενος στους ΑΝ.ΕΛ. ή συνεργαζόμενος. Μην αποκλείετε ποτέ τι μπορεί να γίνει στον χώρο της πολιτικής».

Την πόρτα στους ΑΝ.ΕΛ. άνοιξε και για την Κατερίνα Παπακώστα, σημειώνοντας ότι «εκτιμώ και την κυρία Παπακώστα στο πώς αντέδρασε και συμπεριφέρθηκε».
Ο κ. Αντώναρος έδωσε πάντως την απάντησή του μέσω facebook αναφέροντας ότι να μεν ευχαριστεί τον κ. Κουίκ για τα καλά του λόγια, αλλά «δεν βλέπει να υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας» με τους ΑΝ.ΕΛ.

«Ανοιγμα» του Κουίκ σε Αντώναρο και Παπακώστα

Ανοικτό προσκλητήριο ένταξης στους ΑΝ.ΕΛ. απηύθυνε στον Ευάγγελο Αντώναρο και στην Κατερίνα Παπακώστα -οι οποίοι φέρεται ότι έχουν στα σκαριά νέο κεντροδεξιό κόμμα- ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ.

Ερωτηθείς σε ραδιοφωνική συνέντευξή του για το πρώην στέλεχος της Ν.Δ. είπε ότι «ο κ. Αντώναρος κινείται σε έναν δρόμο καλό, αν και πολύ πιο ανοιχτό σε σχέση με τη συμφωνία». Μάλιστα, δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ οι ΑΝ.ΕΛ. να συναντηθούν μαζί του πολιτικά, λέγοντας επί λέξει «καλοδεχούμενος στους ΑΝ.ΕΛ. ή συνεργαζόμενος. Μην αποκλείετε ποτέ τι μπορεί να γίνει στον χώρο της πολιτικής».

Την πόρτα στους ΑΝ.ΕΛ. άνοιξε και για την Κατερίνα Παπακώστα, σημειώνοντας ότι «εκτιμώ και την κυρία Παπακώστα στο πώς αντέδρασε και συμπεριφέρθηκε».
Ο κ. Αντώναρος έδωσε πάντως την απάντησή του μέσω facebook αναφέροντας ότι να μεν ευχαριστεί τον κ. Κουίκ για τα καλά του λόγια, αλλά «δεν βλέπει να υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας» με τους ΑΝ.ΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα