Ψηλός και εύσωμος ο φονιάς του Κατσουρή

Βίντεο έχει καταγράψει τον δολοφόνο που μαχαίρωσε τον 29χρονο. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα δείγματα DNA των χούλιγκαν

Από το… μικροσκόπιο των ειδικών των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας περνούν τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τους 105 κατηγορουμένους, τα οποία έρχονται σε αντιπαραβολή με γενετικό υλικό που βρέθηκε στα 65 πειστήρια από το σημείο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα

Φιλαδέλφεια.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη από προχθές το απόγευμα, όταν ολοκληρώθηκε η λήψη του γενετικού υλικού από τους κατηγορουμένους.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα δείγματα που έχουν ληφθεί από εννέα Κροάτες και δύο Ελληνες, που είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ως προς τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του άτυχου 29χρονου, στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η έρευνα με βάση το γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος.

Για τον λόγο αυτόν αναζήτησαν και άλλα ρούχα ή αξεσουάρ που φορούσε, στα οποία ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γενετικού υλικού.

Ταυτόχρονα εξετάζονται βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στο γήπεδο της ΑΕΚ, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν κάποιοι από τους εμπλεκομένους στη φονική επίθεση, καθώς κανένας από τους συλληφθέντες δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του, ούτε έχει διάθεση να αποκαλύψει τους δράστες της δολοφονίας.

Βίντεο έχει καταγράψει τον φυσικό αυτουργό που μαχαιρώνει τον Μιχάλη, ο οποίος είναι ψηλός και εύσωμος. Ομως έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί.

«Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να πω τα χαρακτηριστικά του, φαίνεται πάντως πως είναι ένας ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας» δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος 40χρονου Κροάτη κατηγορουμένου, Βασίλης Νουλέζας.

Παράλληλα, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην οργανωμένη φονική επίθεση με λοστάρια, πέτρες, μαχαίρια και φωτοβολίδες.

Αλλα βίντεο δείχνουν πως επρόκειτο για οργανωμένο… στρατό που πήγε με σκοπό να προκαλέσει επεισόδια στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Εξάλλου, σε οπλοστάσιο που εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν μαχαίρια, στειλιάρια, ρόπαλα, ακόμα και προστατευτικά μασελάκια πυγμάχων, τα οποία, επίσης, θα εξεταστεί αν έχουν αποτυπώματα κατηγορουμένων.

Η Αστυνομία αναζητά ένα άτομο που ενώ ήταν εν ζωή ο Μιχάλης τον βοήθησε να σταθεί στα πόδια του στο περίπτερο, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για το φιάσκο της Αστυνομίας, τις εγκληματικές παραλείψεις και την αδράνεια των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τις καρατομήσεις των επτά αξιωματικών αναμένεται η… έξοδος από την ΕΛ.ΑΣ. και άλλων υψηλόβαθμων αστυνομικών.

Συγκίνηση στο τρισάγιο στη μνήμη του Μιχάλη

Ράγισαν και οι πέτρες στο αρχιερατικό τρισάγιο που τελέστηκε χθες το πρωί στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του μετά τα αιματηρά επεισόδια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Η δέηση υπέρ του άτυχου φιλάθλου τελέστηκε από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος, μάλιστα,
έστειλε τα δικά του μηνύματα για την οπαδική βία.

Το τρισάγιο τελέστηκε χθες στις 10.30, με πλήθος κόσμου να συρρέει προς τιμήν του 29χρονου Μιχάλη που «έσβησε» έξω από το γήπεδο της αγαπημένης ομάδας του.

Μήνυμα Γαβριήλ

Ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τόνισε την «ανάγκη προσευχής για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Μιχαήλ και για την εξ ύψους παρηγορία των οικείων του», ενώ επεσήμανε ότι «στη βία δεν απαντούμε με βία, αλλά με λεβεντιά, αξιοπρέπεια και σεβασμό, στοιχεία τα οποία συνάδουν με την ορθόδοξη πίστη μας και τις αρχές που διέπουν την ομάδα της ΑΕΚ», ευχόμενος «το αίμα του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή να είναι το τελευταίο που χύνεται στον χώρο του αθλητισμού».

Εκτός από τη μητέρα και τον αδερφό του Μιχάλη, το «παρών» έδωσαν το Δ.Σ. και τα τοπικά συμβούλια του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, φορείς της πόλης και μεγάλος αριθμός φιλάθλων, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψηλός, Κατσουρή,psilos, katsouri