Σίριαλ δίχως τέλος με το «Coco-Mat»

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι θα βάλει άμεσα λουκέτο στο ξενοδοχείο, όμως αυτό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι το σίριαλ με το ξενοδοχείο «Coco-Mat Athens BC» των Πολ και Μιχάλη Ευμορφίδη, που λειτουργεί εδώ και χρόνια κάτω από την Ακρόπολη. Λίγες ημέρες μετά τη νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία δίνει προθεσμία τριών

μηνών για να κατεδαφιστούν οι δύο τελευταίοι όροφοι, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι θα βάλει άμεσα λουκέτο στο ξενοδοχείο.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, ιδιοκτήτριας εταιρίας του ξενοδοχείου, υποστηρίζοντας ότι «η έκδοση πράξης μερικής σφράγισης της ξενοδοχειακής μονάδας που στεγάζεται στο ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρίας δεν θα είναι σύννομη», καθώς η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών και διοικητικών οργάνων. Σε κάθε περίπτωση, εδώ και 3,5 χρόνια η δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου παραμένει κενό γράμμα, με τους αρμόδιους φορείς να πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και την εταιρία να προσφεύγει συνεχώς δικαστικά. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά οι εξαγγελίες θα μετουσιωθούν σε πράξη.

«Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργείου Τουρισμού, και συγκεκριμένα της αρμόδιας Υπηρεσίας Ελέγχου Τουριστικών Καταλυμάτων Αττικής (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής), από τον πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το υπ. αριθ. 15/2023 πρακτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, η υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα στις κατά νόμο ενέργειες παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου COCO-MAT ATHENS BC λόγω μερικής ανακλήσεως της οικοδομικής άδειας (σκέψη 8 του ανωτέρω πρακτικού του ΣτΕ)» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού. Τονίζει για την εν λόγω υπόθεση ότι το υπουργείο είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος ως απόρροια συμμόρφωσής του με το αριθ. 11/2022 πρακτικό συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Η απάντηση της εταιρίας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού για άμεσο λουκέτο έφερε την απάντηση της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, που επισημαίνει ότι η εταιρία ήδη άσκησε τόσο αίτηση ακύρωσης ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων όσο και διοικητική προσφυγή ενώπιον του ΣΥΠΟΘΑ Α΄ κατά της νέας απόφασης του Δήμου Αθηναίων για μερική ανάκληση της άδειας δόμησης. «Η εταιρία ενημέρωσε προσηκόντως το υπουργείο Τουρισμού για το ανυπόστατο της αρχικής πράξης μερικής ανάκλησης της αδείας 15/2017 και θα προβεί εκ νέου στη δέουσα ενημέρωση σχετικά με τις πλημμέλειες της νέας ανακλητικής πράξης, καθώς το ζήτημα της νομιμότητας (και, εν προκειμένω, της παρανομίας) της νέας αυτής πράξης παραμένει εκκρεμές, τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο δικαστηρίου» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάντως, εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες νέα απόφαση, με την οποία δίνει προθεσμία τριών μηνών για να κατεδαφιστούν οι δύο όροφοι του ξενοδοχείου, καθώς έχει συνολικό ύψος 36,5 μέτρων, την ώρα που το ανώτατο όριο στην περιοχή είναι τα 24 μέτρα.

Ορισε, δε, τη νέα συνεδρίαση για την υπόθεση για τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει η προθεσμία κατεδάφισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίριαλ, Coco-Mat,sirial, Coco-Mat