Στις 28 Σεπτεμβρίου η καταβολή 306.196 επιδομάτων αλληλεγγύης

Στις 28 Σεπτεμβρίου η καταβολή 306.196 επιδομάτων αλληλεγγύης 20.09.2018Πρόσωπα

Με βάση την απόφαση την οποία υπέγραψε χθες η αρμόδια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 68.948.019,75 ευρώ προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην καταβολή στις 28 Σεπτεμβρίου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον μήνα Αύγουστο στους 306.196 δικαιούχους.

Η πληρωμή του ΚΕΑ,

όπως γίνεται κάθε φορά, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό ισούται ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Σημειώνεται ότι το δηλούμενο εισόδημα κάθε νοικοκυριού που εντάσσεται στο πρόγραμμα χορήγησης ΚΕΑ τους τελευταίους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 1.200 ευρώ και για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος είναι 1.800 ευρώ. Το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα