Τα ελληνικά ακίνητα αγοράζονται από ξένους

Τα Μνημόνια εξαθλίωσαν τον πληθυσμό, η υπερφορολόγηση κατέστησε ασύμφορη την κατοχή ακινήτων και οι περιουσίες που συγκεντρώθηκαν με κόπους και θυσίες γενεών περνάνε σε ξένα χέρια. Αυτή είναι η συνοπτική ιστορία των τελευταίων 13 ετών.

Η εφημερίδα μας είχε καταγγείλει τον παραπάνω σχεδιασμό από την πρώτη κιόλας στιγμή που η χώρα υπήχθη σε καθεστώς οικονομικής και πολιτικής κηδεμονίας από τις «δάνειες δυνάμεις» (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που είχε δώσει στους πιστωτές ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου).

Τότε,

το παρακμιακό πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό σύστημα που οδήγησε την πατρίδα στον γκρεμό μιλούσε για «συνωμοσιολογικά σενάρια» και «λαϊκισμό». Ομως η πορεία των πραγμάτων και οι αριθμοί επιβεβαίωσαν την αρθρογραφία της εφημερίδας μας.

Η «δημοκρατία» ανέφερε χθες σε πρωτοσέλιδο άρθρο της ότι οι άμεσες, ξένες επενδύσεις στην ελληνική ακίνητη περιουσία άγγιξαν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδος Γεώργιο Ρούσκα, «το 70% των αγοραπωλησιών που πραγματοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα γίνεται από μη Ελληνες». Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι Τούρκοι «αποτελούν τη δεύτερη αγοραστική δύναμη μετά τους Κινέζους»!

Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων είχε μπει εδώ και καιρό στο μάτι των διεθνών αρπακτικών που ψάχνουν για «ευκαιρίες» – κι όταν αυτές δεν υφίστανται, τότε τις δημιουργούν, αφού πρώτα βρουν το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό που θα κάνει τη βρόμικη δουλειά.

Προτού γίνει η επέλαση στα σπίτια και τα οικόπεδα του λαού, με τη σταδιακή δήμευσή τους από το κράτος (πρώτα με το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, που μπήκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κι έπειτα με τον ΕΝΦΙΑ), είχε οργανωθεί κι εκτελεστεί μια μαζική επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα του λαού μας. Γερμανικά, λοιπά ευρωπαϊκά, αλλά και ελληνόφωνα ΜΜΕ έκαναν λόγο για τους Ελληνες που είναι «τεμπέληδες», «ο τρόπος ζωής τους είναι πέρα και πάνω από τις δυνατότητές τους» κι έχουν «υπερβολικά μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης και πολλά ακίνητα».

Και στο τέλος η «σωτηρία» των Μνημονίων μεταφράζεται σε κανονικότατο ξεσπίτωμα του γηγενούς πληθυσμού και αγορά των ελληνικών ακινήτων από τους ξένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα ελληνικά ακίνητα αγοράζονται από ξένους,