Τι έκανε το Air Force One στη Σούδα

Τι έκανε το Air Force One στη Σούδα11.06.2018Πρόσωπα

Μήνυμα προς Ερντογάν ο ανεφοδιασμός Ντόναλντ Τραμπ στην Κρήτη, στο ταξίδι για τη Σιγκαπούρη

Το Air Force One, το «ιπτάμενο φρούριο» που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη για την κρίσιμη σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, «πάτησε» για λίγο Ελλάδα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, προσγειώθηκε

και παρέμεινε για περίπου δύο ώρες στη βάση της Σούδας, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Η παραμονή στη Σούδα ίσως αποτελεί ένα μήνυμα στήριξης της Ελλάδας με αποδέκτη κυρίως την Τουρκία, αφού το προεδρικό αεροσκάφος θα μπορούσε να εκτελέσει την πτήση του και απευθείας προς Σιγκαπούρη, με εναέριο ανεφοδιασμό, κάτι που γίνεται συχνά. «Το Air Force One προσγειώθηκε στο ελληνικό νησί της Κρήτης στις 03.07 τοπική ώρα, περίπου οκτώ ώρες μετά την αναχώρηση από την αεροπορική βάση Bagotville (στο Κεμπέκ του Καναδά).

Ο προορισμός μας για ανεφοδιασμό είναι ο κόλπος της Σούδας, όπου φαίνεται ότι έχει μια όμορφη μεσογειακή βραδιά» ανέφερε στο τηλεγράφημά της η δημοσιογραφική αποστολή που συνοδεύει τον Αμερικανό πρόεδρο. Είχε προηγηθεί η προσγείωση του δεύτερου πανομοιότυπου αεροσκάφους που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Το Air Force One φέρεται ότι απογειώθηκε από τη βάση της Σούδας για τον τελικό προορισμό του στις 04.41 τα ξημερώματα.

Η κινητοποίηση για την υποδοχή του προεδρικού αεροσκάφους είχε ξεκινήσει πολλές ώρες νωρίτερα, με τα μέλη της μυστικής υπηρεσίας να λαμβάνουν θέση στον χώρο του αεροδρομίου όπου έγινε ο ανεφοδιασμός από μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο ήρθε απευθείας από τις ΗΠΑ.

Επίσης, από το απόγευμα του Σαββάτου, ελεύθεροι σκοπευτές είχαν περικυκλώσει το αεροδρόμιο, ενώ βατραχάνθρωποι της βάσης της Σούδας είχαν αναπτυχθεί περιφερειακά. Πάνω δε από το αεροδρόμιο πετούσαν συνεχώς ελικόπτερα και αεροσκάφη, για λόγους ασφαλείας. Το Air Force One συνήθως πετά σε κομβόι με αρκετά άλλα αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων μαχητικά. Φέρει αμυντικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει αισθητήρες οι οποίοι εντοπίζουν τυχόν κυβερνοεπιθέσεις ή πυραύλους, αλλά και συσκευές που μπερδεύουν τα ραντάρ.

Οσον αφορά την άνεση του προέδρου και της συνοδείας του, ούτε λόγος! Περιλαμβάνει πολλά δωμάτια, όπως αίθουσα συναντήσεων, τραπεζαρία, κουζίνα και δωμάτιο επικοινωνιών. Η προεδρική σουίτα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, με όλα τα κομφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα