Τον αποκλεισμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Ευρώπη ζητάει όλος ο κόσμος, αλλά η UEFA κωφεύει

Σφυρίζει αδιάφορα!

Οι φωνές διαμαρτυρίας έχουν ενταθεί! H UEFA πήρε την απόφαση αναβολής του ματς της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι αντιδράσεις που προκάλεσε είναι πολλές.

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο κόσμος όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και ουδέτεροι ζητούν ή πιο σωστά απαιτούν

τον αποκλεισμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το αυτί, όμως, των ανθρώπων της UEFA δεν ιδρώνει. Κάθε δράση, όμως, προκαλεί αντίδραση, με τον κόσμο να αντιδρά με ένα εξόχως δηκτικό γράφημα. «Feel free to kill till Matchday -1» αναφέρει το γραφικό, που δείχνει έναν οπαδό να είναι νεκρός μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με το αίμα να κυλά στο χορτάρι. Και εν συνεχεία επισημαίνει στη δεύτερη αράδα: «Θάνατοι την ημέρα του αγώνα μπορεί να επισύρουν ποινές».

Παράλληλα, χαμός γίνεται με σχόλια στον λογαριασμό της UEFA στο X (πρώην twitter) κάτω από την ανακοίνωση της απόφασης για αναβολή της πρώτης αναμέτρησης του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League. Aπαντες ζητούν ή πιο σωστά απαιτούν από την Eυρωπαϊκή Oμοσπονδία να αποκλείσει εδώ και τώρα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να της επιβάλει εξοντωτικές ποινές μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου κόπηκε το νήμα της ζωής στον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Οι ατάκες τύπου «η μόνη αποδεκτή ποινή της Ντιναμό θα είναι ο αποκλεισμός της από την Ευρώπη» κυριαρχούν και δεν γράφονται μόνο από Ελληνες, αλλά και από ξένους που θυμίζουν το ναζιστικό παρελθόν και παρόν των φίλων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ταυτόχρονα αρκετοί σπεύδουν να αναφέρουν και παλιότερα περιστατικά, όπου οι ακροδεξιοί, φιλοναζιστές οπαδοί των πρωταθλητών Κροατίας έκαναν τα ίδια. «Τιμωρήστε τους για πέντε χρόνια» καλεί την UEFA χρήστης του X, ενώ ένας άλλος καλεί την Eυρωπαϊκή Oμοσπονδία να μην καλύπτει πια τους Κροάτες. Αργεντινός χρήστης της πλατφόρμας είναι ξεκάθαρος και τα λέει όλα μέσα σε τρεις λέξεις. «Πρέπει να τιμωρηθούν», ενώ ένας άλλος από τη Μέση Ανατολή αναφέρει: «Πετάξτε την Ντιναμό από την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα