Τρεις γενιές ελληνικής τέχνης σε μία έκθεση

Τρεις γενιές ελληνικής τέχνης σε μία έκθεση03.12.2018Τέχνες

Ζωγραφική, χαρακτική και γλυπτική από τη συλλογή Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου στο Ιδρυμα Κακογιάννη

Από την
Τεριάννα Παππά

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή έως τις 13 Ιανουαρίου στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Ο δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου μάς προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν στις 19.00 και έχουν τίτλο

«Τρεις γενιές ελληνικής ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τη συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου».

Αυτήν τη φορά παρουσιάζεται ο δεύτερος κύκλος, που είχε παρασύρει την άνοιξη τους φιλότεχνους του Αγρινίου αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες που είχαν δώσει το «παρών» στα εγκαίνια σε μια διαδρομή 125 έργων από σημαντικούς Ελληνες ζωγράφους, χαράκτες και γλύπτες. Ανάλογο αναμένεται το ενδιαφέρον και στην Αθήνα, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά μερικά από τα πιο γνωστά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η πινακοθήκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι αποτελεί έναν ιδιαίτερα δραστήριο και ενεργό πολιτιστικό φορέα της ελληνικής περιφέρειας, ο οποίος εδώ και μία εικοσαετία, αδιάλειπτα, επιχειρεί να αναδείξει και να μεταδώσει στο ευρύ κοινό τη σύγχρονη ελληνική εικαστική δημιουργία, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην πολιτιστική πραγματικότητα της χώρας.



Ο λόγος που η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου έχει ως έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου δεν είναι μόνο για να τιμήσει τις αιτωλοακαρνανικές ρίζες των ιδρυτών της, αλλά, κυρίως, για να καταστήσει σαφές το στίγμα της για την προβολή και την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στην πολύπαθη περιφέρεια της Ελλάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Μοσχανδρέου είναι λάτρης και σπουδαίος συλλέκτης της ζωγραφικής και της χαρακτικής. Το μουσείο αυτό είναι ένας γνώμονας της ελληνικής τέχνης και ο θεατής μπορεί να θαυμάσει τη νεοελληνική τέχνη, ενώ είναι ένα μάθημα γνώσης για τα σχολεία και τους νεότερους Ελληνες που θα το επισκεφτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα