Let it Flow: Ένα παιχνίδι ρόλων για τη διαχείριση του ποταμού Αώου

Let it Flow!

Το «Let it Flow!» είναι ένα καινοτόμο έργο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της λεκάνης απορροής του ποταμού Αώου να συμμετάσχουν στην ολοκληρωμένη προστασία των ποταμών τους. Το έργο έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στον γενικό στόχο της διατήρησης της ελεύθερης ροής του ποταμού Αώου και των παραποτάμων του ως διασυνοριακού οικολογικού διαδρόμου και πόρου για την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Το έργο έχει διάρκεια 12 μηνών και υλοποιείται από

το MedINA σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κόνιτσας. Χρηματοδοτείται από το European Green Belt μέσω του έργου BESTbelt με επικεφαλής εταίρο την EuroNatur, με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο του «Let it Flow!» βρίσκεται η δημιουργία και ευρεία διάδοση ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που βασίζεται σε ένα παιχνίδι ρόλων (RPG), το οποίο φέρνει τους μαθητές των σχολείων στη θέση των τοπικών φορέων, ερευνώντας και συζητώντας για το μέλλον του ποταμού Αώου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναπτυχθεί από το MedINA σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας, τους δασκάλους των σχολείων της περιοχής και εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τα σχολεία της Κόνιτσας, θα παρουσιαστεί στους τοπικούς φορείς, θα οριστικοποιηθεί με βάση την εμπειρία της πιλοτικής του εφαρμογής και θα διαδοθεί ευρέως σε περιφερειακή, εθνική και διασυνοριακή κλίμακα (μεταφρασμένο στα αλβανικά για τον σκοπό αυτό).

Το άρθρο Let it Flow: Ένα παιχνίδι ρόλων για τη διαχείριση του ποταμού Αώου εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
let-it-flow-ena-paichnidi-rolon-gia-ti-diacheirisi-tou-potamou-aoou.htm
Τυχαία Θέματα