Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο : Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος εξοικονόμηση ενέργειας

Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts», που έχει ως θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις πραγματοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου κύκλου του προγράμματος, θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις και θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων «Energy Scouts» στους συμμετέχοντες.
Μια κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει τις παρουσιάσεις των «Energy Scouts»

και η πιο καινοτόμος ιδέα θα βραβευτεί και θα ταξιδέψει στη Γερμανία, όπου θα γίνουν οι παρουσιάσεις έργων από «Energy Scouts» και άλλων χωρών, που συμμετέχουν στο έργο Young Energy Europe.
Ο επόμενος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2019. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.dual.com.gr/young-energy-europe/ ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 036, E-Mail: [email protected]. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το έργο Young Energy Europe εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU) της Γερμανίας και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK. Εκτός από την Ελλάδα, το έργο Young Energy Europe υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Από αριστερά: Walter Stechel, Γενικός Πρόξενος Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τζιρίτης, Προέδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Καλυψώ Γούλα, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσ/νίκης, Matthias Hoffmann, Διευθυντής Παραρτήματος Β. Ελλάδος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου


B. Στέχελ: Οι γερμανικές εταιρείες αξιοποιούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα
«Μετά από χρόνια αρχίζει να βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και οι γερμανικές εταιρείες αξιοποιούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», υπογράμμισε ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Walter Stechel, στη διάρκεια του καθιερωμένου, παραδοσιακού Πρωτοχρονιάτικου δείπνου που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Ο κ. Stechel, επισήμανε ότι η δυναμική αυτή της ελληνικής οικονομίας πρέπει να συνεχιστεί και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. «Η Γερμανία είναι πρόθυμη να στηρίξει αυτή τη διεργασία και να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζιρίτης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του πολιτικού, αυτοδιοικητικού, διπλωματικού, τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου, κ.α. εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα