Τι γίνεται με την εθνική οδό Πατρών – Πύργου

Στο 8ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα (Regional Growth Conference 2020), ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης, για την εθνική οδό Πατρών – Πύργου.
Όσον αφορά το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι «πήραμε τη μόνη πολιτική απόφαση την οποία μπορούσαμε να πάρουμε και κάναμε τέσσερα πράγματα», εξηγώντας:
«Βάλαμε τέλος στο αδιέξοδο της κατάτμησης, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση

του έργου, ήρθαμε σε συνεννόηση με τις γενικές διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πετύχαμε την αλλαγή της στάσης της ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να μην χάσουμε χρήματα μετά 2023».
Επίσης, συνέχισε, «ήρθαμε σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο, την “Ολυμπία Οδό” έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση του έργου, χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ περισσότερο από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες».
«Ο παραχωρησιούχος» συμπλήρωσε, «με το ίδιο οικονομικό τίμημα θα αναλάβει και τη συντήρηση και τη λειτουργία του δρόμου».
Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο για το ενδιάμεσο διάστημα και με δεδομένη την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος, με δεδομένα τα πολλά θανατηφόρα τροχαία και το μεγάλο πολύ μεγάλο τίμημα που πληρώνουμε σε ανθρώπινες ζωές, προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις 25 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια».
«Με άλλα λόγια» επεσήμανε, «όσα δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια εμείς τα κάναμε σε ένα, συντονισμένα και υπεύθυνα, ώστε το έργο να γίνει πραγματικότητα χωρίς μεγάλα λόγια».

Keywords
Τυχαία Θέματα