Alco: Παίζει μόνη της η κυβέρνηση, με αντίπαλο την… ακρίβεια

20:21 9/4/2024 - Πηγή: Reporter

Μόνη της φαίνεται να παίζει… μπάλα η κυβέρνηση, εν όψει ευρωεκλογών, καθώς οι Έλληνες πολίτες κρίνουν την αντιπολίτευση ανύπαρκτη.

Σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εισπράττει την κυβερνητική φθορά, καθώς στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από άλλο κόμμα, το 44% απαντά «από κανένα». Το 13% απαντά το ΠΑΣΟΚ,

το 12% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 8% άλλο κόμμα και το 13% δεν απαντά.

Ωστόσο, «αντίπαλος» της κυβέρνησης αναδεικνύεται το θέμα της ακρίβειας, με τους περισσότερους από όσους απάντησαν να κάνουν λόγο για επιδείνωση τιμών.

Πρόκληση αποτελούν για την κυβέρνηση και οι αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι αναποφάσιστοι προήλθαν κατά 41% από τη ΝΔ, κατά 12% από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά 9% από το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, οι Έλληνες πολίτες σε ποσοστό 30% ενδιαφέρονται πολύ για την εκλογική διαδικασία, σε ποσοστό 34% ενδιαφέρονται αρκετά, ενώ σε ποσοστό 30% λίγο.

Δημοφιλέστεροι υπουργοί είναι ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 35% ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται στο 14%. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Μάκης Βορίδης.

Δείτε εδώ το α’ μέρος της δημοσκόπησης

#δημοσκόπηση #Alpha #αντιπολίτευση
Keywords
Αναζητήσεις
alco-paizei-moni-tis-i-kyvernisi-me-antipalo-tin-akriveia.htm
Τυχαία Θέματα