Aπάντηση Μητσοτάκη- Δένδια, μέσω... Γαλλίας, στα «νεοοθωμανικά νταηλίκια»

19:26 6/9/2022 - Πηγή: Reporter

Ο Νίκος Δένδιας πήρε τη σκυτάλη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τις προκλήσεις.

Μετά το... κρεσέντο απειλητικών δηλώσεων από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα απαντά και ενημερώνει συμμάχους και εταίρους για την ακραία ρητορική των γειτόνων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε αρχικά πως η Ελλάδα

δεν μπορεί να απειλείται από μία χώρα- σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια ενημέρωσε τη Γαλλίδα ΥΠΕΞ, Catherine Colonna, για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερων.

Την ίδια ώρα βέβαια ο κ. Ερντογάν έδινε συνέχεια στις απειλές και αφού πρώτα είπε πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», αμέσως μετά πρόσθεσε πως "θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα”.

Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει πράγματι η Τουρκία να οργανώσει κάποια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: “Αυτά που λέω εγώ δεν είναι όνειρο. Αν λέμε ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, εννοούμε ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ.

Γιατί το λεμε αυτό; Διότι έχουν αυτά τα νησιά στα χέρια τους, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά κλπ. Αν συνεχιστούν αυτές οι παράνομες απειλές εναντίον μας και κινηθούν κατά της χώρας μας από εκεί; Υπάρχουν και όρια στην υπομονή” κατέληξε.

«Απορρίπτουμε τα νεοοθωμανικά νταηλίκια»

Σε αυτό το... φόντο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna, για την κατάσταση που επικρατεί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έγιναν μετά τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως καθημερινά η Ελλάδα αντιμετωπίζει σειρά απειλών και δηλώσεων οι οποίες είναι «εξωφρενικές», ενώ κατά διαστήματα δημοσιεύονται χάρτες οι οποίοι απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Δένδιας συνέχισε δε υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ο οποίος είπε πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», υπονοώντας εισβολή σε ελληνικό έδαφος.

«Να θυμίσω πως απέναντί μας υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος της Ευρώπης καθώς και μία πλήρης στρατιά», είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με casus belli εάν η χώρα μας εξασκήσει τα δικαιώματά της όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Κλείνοντας, έστειλε σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές απειλές στην ιστορία της και ξεκαθάρισε πως «απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια».

ΓαλλίαΕΛΛΑΔΑΥΠΕΞΜητσοτακηςΔένδιαςΕρντογάνΕΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα