Apple: «Βουτιά» 19% στις πωλήσεις-Ισχυρός ανταγωνιστής η Huawei

Οι πωλήσεις της Apple σε iPhone μειώθηκαν απότομα στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε ισχυρό ανταγωνισμό από την εγχώρια μάρκα Huawei, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς Counterpoint Research.

Η

Apple είδε τις πωλήσεις των iPhones της να μειώνονται κατά 19,1% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Counterpoint, καθώς ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών Huawei είδε μια ανάκαμψη στις δραστηριότητές του στον τομέα των smartphones.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως το μερίδιο της Apple στην μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο συρρικνώθηκε σε 15,7% κατά το α' τρίμηνο του 2024 από 19,7% ένα χρόνο νωρίτερα. Η εξέλιξη αυτή την έφερε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Huawei που σημειώνει άλμα 70% στις πωλήσεις της, σύμφωνα με την Counterpoint.

Ακόμη, σύμφωνα με το CNBC, η Apple έχει χάσει τα πρωτεία στην αγορά smartphone της Κίνας από την αντίπαλό της Vivo, διολισθαίνοντας στην τρίτη θέση για αυτό το τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Huawei η οποία έχει επεκτείνει το μερίδιο της στο 15,5% από 9,3% ένα χρόνο νωρίτερα. Η Honor, το brand που αποσχίστηκε από την Huawei, ανήλθε στην δεύτερη θέση.

«Η επιστροφή της Huawei επηρέασε άμεσα την Apple στην premium κατηγορία», ανέφερε ο αναλυτής της Counterpoint, Ivan Lam. Εντούτοις, πρόσθεσε ότι «για το δεύτερο τρίμηνο η πιθανότητα να λανσάρει νέες επιλογές χρωμάτων σε συνδυασμό με επιθετικές τακτικές πωλήσεων θα μπορούσαν να επαναφέρουν την Apple σε θετικό έδαφος», καθώς βλέπει αργεί αλλά σταθερή βελτίωση στις εβδομαδιαίες πωλήσεις iPhone.

Τέλος, η Κίνα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple και της απέφερε 17% των συνολικών εσόδων της κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Η απώλεια του μεριδίου της στην Κίνα προκύπτει από στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η αμερικανική εταιρεία υπέστη πτώση σχεδόν 10% στις παγκόσμιες αποστολές iPhone το πρώτο τρίμηνο του 2024, από τον ανταγωνισμό των Android τηλεφώνων του οποίου ηγείται η Samsung που ανακηρύχθηκε κορυφαίος κατασκευαστής α' τριμήνου.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Apple σημειώνει πτώση 0,14% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

#Apple #πωλήσεις #Huawei #iPhone
Keywords
Τυχαία Θέματα