Apple: Ξεκινούν οι πωλήσεις του iPhone 15- Μεγάλη η ζήτηση

Σε περίπου 40 χώρες ξεκίνησαν να πωλούνται τα τελευταία iPhones και τα ρολόγια της Apple την Παρασκευή , μεταξύ άλλων στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα iPhone 15 Pro και Pro Max θα αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Apple καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι νέες ηλεκτρονικές παραγγελίες για τα μοντέλα iPhone 15 της υψηλότερης κατηγορίας δεν θα φθάσουν στους πελάτες τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου σε αρκετές χώρες, ενώ οι κρατήσεις για παραλαβή στο κατάστημα εξαντλήθηκαν γρήγορα.

Στο μεταξύ, μεγάλες ουρές για το iPhone 15 σχηματίστηκαν στο Ντουμπάι, την Αυστραλία και την Κίνα, γεγονός που δείχνει ότι όσοι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις παραγγελίες ηλεκτρονικά κατά την πρώτη ημέρα είναι ακόμα πρόθυμοι να στηθούν και τις πρωινές ώρες για να είναι από τους πρώτους που θα αποκτήσουν ένα νέο iPhone – ακόμα και ένα νέο Apple Watch.

Η Κίνα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή η κυβέρνηση επεκτείνει την απαγόρευση χρήσης iPhone σε ορισμένες υπηρεσίες και κρατικές επιχειρήσεις και η αντίπαλη Huawei Technologies Co μόλις παρουσίασε το πολυδιαφημισμένο Mate 60 Pro. Παρόλα αυτά, οι πελάτες συνέρρευσαν στα καταστήματα της Apple σε πόλεις όπως το Πεκίνο καθώς άρχισαν οι πωλήσεις. Η αγορά της Κίνας αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων της Apple.

Ανάμεσα στο πλήθος σε ένα κατάστημα Apple στο Σίδνεϊ ήταν και ο Colin Seton, ο οποίος αγοράζει προϊόντα Apple από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ο Seton περίμενε στην ουρά για να αγοράσει το νέο Apple Watch Series 9.

«Έχω στην κατοχή μου τα περισσότερα από αυτά που πουλάει η Apple», είπε, δείχνοντας την τσάντα του, που περιείχε τα AirPods, το iPhone, το MacBook Air και το iPad.

Ενώ για το iPhone 15 Pro παρατηρήθηκε μεγάλη ζήτηση στις αρχές, τα άλλα νέα προϊόντα της εταιρείας είχαν πιο συγκρατημένη ανταπόκριση στο διαδίκτυο. Τα κανονικά μοντέλα iPhone 15 και 15 Plus, εκτός από τα νέα AirPods με θήκη USB-C, το Apple Watch ULTRA 2 και το Apple Watch Series 9 εξακολουθούν να παρουσιάζουν ισχυρή ζήτηση, εκτός από ορισμένες διαμορφώσεις της ζώνης του Apple Watch.

Η Wall Street αναμένει επί του παρόντος ότι η Apple θα ανακοινώσει έσοδα ύψους περίπου 89,3 δισ. δολαρίων για την τρέχουσα περίοδο, με τα 43,6 δισ. δολάρια από αυτά να προέρχονται από το iPhone. Αυτό θα ήταν μια μείωση από τα περσινά έσοδα των 90,1 δισ. δολαρίων, με 42,6 δισ. δολάρια να από το iPhone, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου και θα σηματοδοτούσε την τέταρτη τριμηνιαία μείωση στη σειρά.

IPHONE 15πωλήσειςApple
Keywords
Τυχαία Θέματα
Apple, Ξεκινούν, Phone 15- Μεγάλη,Apple, xekinoun, Phone 15- megali