Bitcoin halving: Τα σημεία-κλειδιά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το επόμενο halving του Bitcoin που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου του 2024.

Το halving είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεγονός στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και πραγματοποιείται περίπου κάθε τέσσερα χρόνια (210.000 μπλοκ), στοχεύοντας στη μείωση της ταχύτητας παραγωγής νέων BTC, γεγονός που μεταξύ άλλων διασφαλίζει ότι η εξόρυξη Bitcoin θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, παρόλο που πάνω από το 90% της συνολικής προσφοράς

έχει ήδη εξορυχθεί.

Το επόμενο τέτοιο γεγονός έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου 2024 και δεδομένης της ιστορίας του περιουσιακού στοιχείου να διαγράφει τρελές πορείες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα halvings του, οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων έχουν αρχίσει να εικάζουν τι θα μπορούσε να συμβεί τον επόμενο χρόνο.

Ο δημοφιλής αναλυτής κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί το X, Rekt Capital, έγραψε ότι ενδέχεται να υπάρξουν ανατροπές στο εγγύς μέλλον για το Bitcoin, αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «φανταστική απόδοση επένδυσης» εάν οι επενδυτές τις εκμεταλλευτούν.

Βασιζόμενη σε ιστορικά δεδομένα, η Rekt Capital εκτιμά ότι το BTC θα δει ένα άλλο ράλι περίπου 60 ημέρες πριν από το halving. Αυτό ακολουθείται συνήθως από μια αντίστροφη πορεία πριν από το halving, η οποία λαμβάνει χώρα γύρω από το γεγονός. Το 2016, το BTC έπεσε λίγο λιγότερο από 40% και κατά 20% τέσσερα χρόνια αργότερα.

Οι έμπειροι επενδυτές εκμεταλλεύονται την προαναφερθείσα τάση, αλλά άλλοι μπορεί να απογοητευτούν. «Πολλοί επενδυτές “ταράζονται” σε αυτό το στάδιο λόγω της πλήξης, της ανυπομονησίας και της απογοήτευσης λόγω της έλλειψης σημαντικών αποτελεσμάτων στην επένδυσή τους σε Bitcoin αμέσως μετά το halving», σημειώνεται στην ανάλυση.

Μόλις η σκόνη κατακάθεται, το halving έχει ολοκληρωθεί και η φάση επανασυσσώρευσης έχει τελειώσει, έρχεται, όπως σημειώνει το CryptoPotato, το πιο γλυκό κομμάτι: η μεγάλη αύξηση της τιμής.



Φυσικά, η ιστορία δεν αποτελεί ένδειξη μελλοντικών κινήσεων των τιμών. Παρόλα αυτά, το Bitcoin εκτοξεύτηκε όντως μήνες μετά από κάθε ένα από τα προηγούμενα halvings και σημείωσε νέα υψηλά όλων των εποχών μέσα σε ενάμιση χρόνο. Το τελευταίο τέτοιο παράδειγμα ήταν στα τέλη του 2021, όταν άγγιξε τα 69.000 δολάρια. Το τρίτο halving πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020.

Οι 5 φάσεις του halving του Bitcoin, σύμφωνα με την ανάλυση:

1. Περίοδος προ-halving

Απομένουν περίπου 4,5 μήνες μέχρι το Bitcoin halving τον Απρίλιο του 2024. Ιστορικά, τυχόν μεγαλύτερες αναδρομές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τείνουν να δημιουργούν φανταστική απόδοση επένδυσης για τους επενδυτές κατά αρκετούς μήνες μετά το halving.

2. Ράλι πριν από το halving

Στη συνέχεια, 60 περίπου ημέρες πριν από το halving, τείνει να συμβαίνει ένα ράλι Pre-Halving.

Εν αναμονή του halving, οι επενδυτές προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν, προσμένοντας σε μελλοντικά κέρδη ενόψει του σημαντικού γεγονότος.

3. Re-trace πριν από το halving

Ένα… πισωγύρισμα της τιμής τείνει να εμφανίζεται γύρω από το ίδιο το συμβάν του halving.

Το 2016, αυτή οδήγησε σε πτώση της τιμής κατά -38%

Το 2020, αυτή οδήγησε σε πτώση της τιμής κατά -20%

Αυτή η οπισθοχώρηση πριν από το halving κάνει τους επενδυτές να αναρωτιούνται εάν το halving ήταν τελικά όντως ένας ανοδικός καταλύτης στην τιμή.

4. Επανασυσσώρευση

Η οπισθοχώρηση πριν από το halving ακολουθείται από επανασυσσώρευση πολλών μηνών.

Πολλοί επενδυτές… ταράζονται σε αυτό το στάδιο λόγω της πλήξης, της ανυπομονησίας και της απογοήτευσης λόγω της έλλειψης σημαντικών αποτελεσμάτων στην επένδυσή τους σε BTC αμέσως μετά το halving.

5. Παραβολική ανοδική τάση

Μόλις το Bitcoin ξεφύγει από την περιοχή επανασυσσώρευσης περνά στην παραβολική ανοδική τάση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το Bitcoin βιώνει επιταχυνόμενη άνοδο στο δρόμο του προς τα νέα υψηλά όλων των εποχών.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-halving-ta-simeia-kleidia-prin-kata-ti-diarkeia-kai-meta.htm
Τυχαία Θέματα