BofA: Η μεγαλύτερη επανάσταση μετά το ίντερνετ η τεχνολογία blockchain

Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να διανύουν μια ακόμα δύσκολη περίοδο, αλλά, όπως επισημαίνει σε έκθεσή της και η Bank of America, αν και υπάρχει ανησυχία για «crypto winter», το ενδιαφέρον των επενδυτών δεν έχει… παγώσει.

Η έκθεση συντάχθηκε μετά το Συνέδριο Web3 & Digital Assets Day, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι συνομιλίες με μερικούς από τους 160 πελάτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση κατέστησαν σαφές ότι «η τεχνολογία blockchain και το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών

στοιχείων είναι εδώ για να μείνουν», ανέφερε η έκθεση, και η τράπεζα παραμένει αισιόδοξη για την υιοθέτηση των mainstream ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η τράπεζα είπε ότι ορισμένοι ομιλητές τόνισαν ότι τα πιο καινοτόμα έργα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων πτώσεων στην αγορά και ότι οι πρόσφατες μειώσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, αν και οδυνηρές, είναι «πιθανότατα υγιείς για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος μακροπρόθεσμα».

«Η εμπλοκή των πελατών συνεχίζει να αυξάνεται και η εστίαση παραμένει στην ταχεία ανάπτυξη και την αποκεντρωμένη φύση της τεχνολογίας blockchain, παρά την πτώση των τιμών και κάποιων πηχυαίων τίτλων που υποδηλώνουν ότι έχει φτάσει η κατάρρευση του οικοσυστήματος», επισημαίνεται επίσης στην έκθεση.

Απαραίτητο το ρυθμιστικό πλαίσιο

Οι συμμετέχοντες που μίλησαν στην εκδήλωση είπαν ότι η ρυθμιστική σαφήνεια είναι κρίσιμη ώστε εταιρείες και οργανισμοί να εμπιστευτούν τα κρυπτονομίσματα, αφού θα μπορούσε τελικά να επιταχύνει τη χρήση τους στην καθημερινότητα και να οδηγήσει στην υιοθέτηση του καθεστώτος, καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στον κλάδο.

Άπαντες συμφώνησαν ότι θεσμικοί επενδυτές και εταιρείες ετοιμάζονται να εισέλθουν στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά παραμένουν στο περιθώριο έως ότου δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο, υπογραμμίζεται επίσης.

Η BofA λέει ότι τα προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να προσελκύσουν το πρώτο δισεκατομμύριο χρηστών, αλλά «το επόμενο δισεκατομμύριο θα απαιτήσει πιθανώς βελτιωμένες «γέφυρες» μεταξύ των οικοσυστημάτων fiat και κρυπτογράφησης και τη δημιουργία ενός κρυπτογραφικού οικοσυστήματος.

BofACryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα