BofA: Θα χαλάσει το «τεχνολογικό πάρτι» το δεύτερο εξάμηνο

«Καμπανάκι» για τις τεχνολογικές μετοχές χτυπούν οι αναλυτές της BofA Global Research, για το δεύτερο εξάμηνο του 2023, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο κλάδος έχει καταγράψει τεράστιες εισροές κεφαλαίων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενδεικτικά, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύεται σχεδόν 28% μέχρι στιγμής μέσα στο 2023, λαμβάνοντας ώθηση από την απόδοση των κολοσσών του κλάδου αλλά

και από τον ενθουσιασμό που προκαλούν στους επενδυτές οι προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν πως η μείωση των ισολογισμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους για νέα ιστορικά υψηλά, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια η ανάπτυξη του τεχνολογικού δείκτη πήγαινε παράλληλα με την αύξηση της ρευστότητας από τη Fed.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εικόνα της αγοράς

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία, ο τεχνολογικός τομέας σημείωσε εισροή 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή τη μεγαλύτερη εισροή του σε 10 εβδομάδες, ανέφερε η BofA.

Γενικότερα, οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις μετοχές τεχνολογίας την περασμένη Τετάρτη, αλλά συνέχισαν να τοποθετούν τα μετρητά τους σε ομόλογα καθώς οι αποδόσεις αυξήθηκαν, ανέφερε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία EPFR.

Η BofA σημείωσε εκροή 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές και εισροή 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογα.

Η αγορά του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου το κόστος δανεισμού έχει εκτοξευθεί περισσότερο αυτόν τον μήνα είδε την 28η εβδομάδα διαδοχικών εισροών, σύμφωνα με την BofA, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί από το 2010.

Από την άλλη, το χρέος των αναδυόμενων αγορών σημείωσε πτώση, δήλωσε η BofA, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο.

Τεχνολογικές μετοχέςBofAΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
bofa-tha-chalasei-to-technologiko-parti-to-deftero-examino.htm
Τυχαία Θέματα