Bullish η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες

«Ταύρος» για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο εμφανίζεται η JP Morgan, με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο να αυξάνει τις τιμές στόχους των συστημικών τραπεζών, σε μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Η JP Morgan δίνει σύσταση overweight για το 2024 και για τις τέσσερις μετοχές, προχωρώντας σε επί τα βελτίω αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά

μετοχή (EPS) την περίοδο 2023-2026. Αναμένει περιθώριο ανόδου έως και 14% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα και συνεχίζει να τις κατατάσσει μεταξύ των top picks για την περιοχή CEEMEA (Κεντρική και Ανατολή Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Οι νέες τιμές στόχοι των συστημικών τραπεζών έχουν ως εξής:

Alpha Bank - Σύσταση overweight και νέα τιμή στόχος τα 2,5 ευρώ ανά μετοχή από 2,2 ευρώ ανά μετοχή

Eurobank - Σύσταση overweight και σταθερή τιμή στόχος στα 2,6 ευρώ ανά μετοχή

Εθνική Τράπεζα - Σύσταση overweight και νέα τιμή στόχος τα 8,4 ευρώ ανά μετοχή από 8,1 ευρώ πριν

Τράπεζα Πειραιώς - Σύσταση overweight και νέα τιμή στόχος τα 5 ευρώ ανά μετοχή από 4,65 ευρώ ανά μετοχή

Η JP Morgan εκτιμά σε μεγάλο βαθμό καλύτερες τάσεις για τα έσοδα από τόκους (ΝΙΙ), βελτιώνοντας επίσης και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή μεσοσταθμικά κατά 5% το 2023 και το 2024 και κατά 8% το 2025.

Για την Alpha Bank, o οίκος εκτιμά αύξηση κερδών (EPS) για την περίοδο 2023 – 2025 κατά 5%, 4% και 8% αντίστοιχα, λόγω της βελτιωμένης τάσης που παρουσιάζουν τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) καθώς επίσης και άλλων αναθεωρήσεων (mark-to-market) μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου 2023. Η νέα τιμή στόχος βασίζεται σε νέες προβλέψεις για το 2026, που ενσωματώνουν ROTE (απόδοση επί ενσώματων ιδίων κεφαλαίων) 10%, COE (κεφαλαιακό κόστος) 12% και 1,5% ρυθμό ανάπτυξης.

Για τη Eurobank, η αμερικανική τράπεζα βλέπει αύξηση στα EPS για τη χρονική περίοδο 2023-2025 κατά 3%/4%/4%, αντίστοιχα, λόγω βελτίωσης στα επιτοκιακά έσοδα.

Για την Εθνική Τράπεζα η JP Morgan αυξάνει την εκτίμηση EPS κατά 6%/5%/8%, αντίστοιχα έως το 2025, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των καλύτερων τάσεων NII και του χαμηλότερου κόστους κινδύνου που αντανακλά τον επιταχυνόμενο ρυθμό εκκαθάρισης των NPEs.

Για την Τρ. Πειραιώς, ο οίκος αυξάνει την εκτίμηση για το EPS κατά 7%/6%/7%, αντίστοιχα, σε μεγάλο βαθμό λόγω της βελτίωσης στα NII και του χαμηλότερου κόστους κινδύνου κατά τα τελευταία έτη. Η νέα τιμή στόχος βασίζεται στις νέες προβλέψεις για το 2026 που ενσωματώνουν 10,4% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.

#JP_Morgan_Chase_&_Co #Τιμές_στοχοι #συστημικές_τράπεζες #Alpha_Bank #Eurobank #Εθνική_Τράπεζα #Τράπεζα_Πειραιώς_
Keywords
Αναζητήσεις
bullish-i-jp-morgan-gia-tis-ellinikes-trapezes.htm
Τυχαία Θέματα