Coca-Cola: Αύξηση τζίρου 7,2% στο τρίμηνο λόγω ισχυρής ζήτησης

Κερδοφορία που επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της αγοράς και πωλήσεις που τις ξεπέρασαν εμφάνισε στο κλείσιμο του 2023 η Coca-Cola, με στήριξη από την έντονη ζήτηση για τα αναψυκτικά της παρά τις ανατιμήσεις.

Ειδικότερα, παρά την αύξηση των τιμών κατά 9% μεσοσταθμικά στο τέταρτο τρίμηνο του 2024, ο πολυεθνικός κολοσσός των αναψυκτικών είδε τον όγκο των κιβωτίων του να αυξάνεται κατά 2%, κάτι που ώθησε τον τζίρο της Coca-Cola να αυξηθεί κατά 7,2% στα 10,95 δισ. δολάρια από τα 10,2 δισ. στο ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας κατά

πολύ τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 10,68 δισ.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 1,97 δισ. δολάρια ή 46 σεντς ανά μετοχή από τα 2,03 δισ. ή 47 σεντς/μτχ πέρυσι, αλλά εξαιρουμένων έκτακτων χρεώσεων, η προσαρμοσμένη κερδοφορία της Coca-Cola ανήλθε στα 49 σεντς/μτχ όπως περίμεναν και οι αναλυτές.

Για το 2024, η εταιρεία αναμένει αύξηση από 4% έως 5% της προσαρμοσμένης κερδοφορία της, στα επίπεδα δηλαδή της μέσης εκτίμησης της αγοράς που βλέπει κέρδη 2,81 δολαρίων ανά μετοχή, υποδηλώνοντας ανάπτυξη κατά 4,5%.

Σε αυτό το κλίμα, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών η μετοχή της Coca-Cola βρέθηκε να ενισχύεται κατά περίπου 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

#Coca_Cola #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων
Keywords
Αναζητήσεις
coca-cola-afxisi-tzirou-72-sto-trimino-logo-ischyris-zitisis.htm
Τυχαία Θέματα