Cosco: Παραγγελίες για 12 γιγάντια πλοία που κινούνται με μεθανόλη

Ο κινεζικός ναυτιλιακός κολοσσός COSCO Shipping Holdings έχει παραγγείλει 12 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεθανόλη χωρητικότητας 24.000 TEU το καθένα.

Τα νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα κοστίζουν συνολικά 2,87 δισ. δολάρια, με το καθένα να κοστίζει 239,85 εκατ. δολάρια. Στις 28 Οκτωβρίου, η COSCO Shipping Holdings υπέγραψε δύο ξεχωριστές συμφωνίες, μία για πέντε πλοία για την COSCO Shipping Lines

και μία για επτά πλοία για την Orient Overseas Container Line (OOCL).

Η COSCO Shipping Lines, ναυτιλιακή μονάδα της COSCO, θα παραλάβει πέντε πλοία, που ναυπηγήθηκαν από την Dalian Cosco KHI Ship Engineering (DACKS), μια κοινοπραξία της COSCO και της Kawasaki Heavy Industries, σε αντάλλαγμα για 1,199 δισ. δολαρίων. Αυτά τα πλοία είναι πιθανό να ενταχθούν στον στόλο της COSCO από τις αρχές του 2027 έως τα μέσα του 2028.

Επιπλέον, η OOCL που ανήκει στην COSCO θα παραλάβει επτά πλοία από την Nantong Cosco KHI Ship Engineering (NACKS), ένα άλλο ναυπηγείο κοινής επιχείρησης της COSCO και της Kawasaki. Αυτά τα επτά πλοία θα κοστίσουν 1,678 δισ. δολάρια.

Με τα νέα νεότευκτα που κινούνται με μεθανόλη, η COSCO ακολουθεί ορισμένους από τους άλλους μεγάλους ναυτιλιακούς παίκτες της ναυλαγοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως η AP Moller-Maersk, η CMA CGM και η Mediterranean Shipping Co. (MSC), οι οποίες έχουν κάνει επίσης παραγγελίες για πλοία διπλού καυσίμου LNG.

Στην κατάθεσή της στο Χρηματιστήριο της Hong Kong Limited, η COSCO Shipping Holdings είπε ότι οι νέες παραγγελίες είναι νέα μέτρα του ομίλου για την ενεργή προώθηση της ανάπτυξης χρήσης καθαρών καυσίμων στο στόλο σύμφωνα με τη νέα τάση της πράσινης ναυτιλίας. «Η εταιρεία εφαρμόζει συνεχώς την έννοια της “εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης του άνθρακα και πράσινης ανάπτυξης” στη λειτουργία και τη διαχείριση της εταιρείας, τηρώντας τη φιλοσοφία της φιλικότητας προς το περιβάλλον καθώς και εξισορροπώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος» σημείωσε η COSCO.

Ο κινεζικός ναυτιλιακός γίγαντας πρόσθεσε ότι τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένη τεχνολογία πράσινης μεθανόλης διπλού καυσίμου, η οποία είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες πράσινες λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Cosco Shipping LinesOOCLKawasaki Heavy IndustriesμεθανόληΔΙΠΛΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα