Covid-19: Η καμπύλη της Ελλάδας-Σύγκριση με Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία

15:53 6/4/2020 - Πηγή: Reporter

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα δύο γραφήματα, που αποτυπώνουν την πορεία της Ελλάδας συγκριτικά με την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε: «Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Λαμβάνουμε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ακολουθώντας τις συμβουλές

των ειδικών, για να επεκτείνουμε σε βάθος χρόνου την κορύφωση της καμπύλης για να μπορέσει το Εθνική Σύστημα Υγείας να περιθάλψει όσους θα έχουν ανάγκη. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε για να κερδίσουμε χρόνο και ελπίζουμε ότι μέρα με τη μέρα κερδίζεται, αρκεί να μην εφησυχάσουμε», σημείωσε.

Η τοποθέτηση του κ. Πέτσα συνοδεύτηκε από την αναφορά του στα δύο εν λόγω γραφήματα, που δείχνουν πώς εξελίσσεται η πανδημία (την περίοδο 26 Φεβρουαρίου - 5 Απριλίου).

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα γραφήματα, στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί μέχρι χθες 73 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό, ενώ στην Ολλανδία καταγράφηκαν 1.776 θάνατοι, στο Βέλγιο 1.447 και στην Πορτογαλία 295.

Η Ελλάδα αριθμούσε μέχρι χθες 1.735 κρούσματα, έναντι 19.691 κρούσματα που καταγράφηκαν στο Βέλγιο, 17.851 στην Ολλανδία και 11.278 στην Πορτογαλία.

Στέλιος Πέτσαςκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα