Deutsche Bank-Χ.Α.: Η εικόνα του Μαρτίου και του α’ τριμήνου

12:42 2/4/2024 - Πηγή: Reporter

Απόδοση άνω του 10% σημείωσε το ελληνικό χρηματιστήριο το α’ τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.

Τα κέρδη αυτά, ωστόσο, δεν βάζουν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις πρώτες θέσεις των μετοχικών αγορών, ούτε στις πρώτες θέσεις των αποδόσεων όλων των περιουσιακών στοιχείων. Ιδιαίτερη πενιχρή ήταν η απόδοση του Μαρτίου,

γεγονός που ίσως προοιωνίζεται… διόρθωση.

Πλέον, από την πρώτη τριάδα που ήταν σταθερά το Χ.Α. το προηγούμενο διάστημα, υποχώρησε στην 9η θέση. Σε όρους δολαρίου, διολισθαίνει στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ειδικότερα, το Χρηματιστήριο, σε επίπεδο μετοχικών αγορών, έχει καταγράψει άνοδο 10,2%, από τις αρχές του έτους, με τον Nikkei στο +21,4%, και τον FTSE MIB στο +15,1% να ξεχωρίζουν.

Η εγχώρια αγορά εξαιτίας ενός αρνητικού, σε αποδόσεις, Μαρτίου, έχει απολέσει τον «αέρα» υπεραπόδοσης, καθώς ο DAX την προσπέρασε, με άνοδο 10,4% για φέτος, ο IBEX 35 επίσης (10,6%), όπως και ο S&P 500 (10,6%).

Ο Μάρτιος, λοιπόν, κόστισε σημαντικά για το Χρηματιστήριο Αθηνών που «βυθίστηκε» στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο αποδόσεων, «σπάζοντας» μάλιστα το σερί τεσσάρων διαδοχικών θετικών κλεισιμάτων σε μηνιαίο επίπεδο.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #Deutsche_Bank #μετοχικές_αγορές
Keywords
Τυχαία Θέματα