Fed- Beige Book: Ελαφρώς πιο αδύναμη η ανάπτυξη των ΗΠΑ

Οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία είναι σταθερές ή ενδέχεται να παρουσιάσουν ήπια επέκταση, ανέφερε η Federal Reserve μέσω του Beige Book της που βασίζεται στις περιφερειακές επιχειρηματικές επαφές.

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία περιγράφηκαν γενικά ως σταθερές ή με ελαφρώς πιο αδύναμη ανάπτυξη», ανέφερε η Fed στην έκθεσή της, που δημοσιεύεται δύο εβδομάδες πριν από κάθε συνεδρίαση της

Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) για τη χάραξη πολιτικής. «Η στενότητα της αγοράς εργασίας συνέχισε να μειώνεται σε ολόκληρη τη χώρα», σημειώνει το Beige Book.

Οι περισσότερες περιφέρειες έδειξαν μικρή έως καθόλου αλλαγή στην οικονομική τους δραστηριότητα από την έκθεση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Beige Book που συνέταξε η Fed του St Louis χρησιμοποιώντας πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στις ή πριν από τις 6 Οκτωβρίου.

«Οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν μικτές, ειδικά μεταξύ των γενικών εμπόρων λιανικής και των εμπόρων αυτοκινήτων, λόγω διαφορών στις τιμές και τις προσφορές προϊόντων», ανέφερε η έκθεση.

Οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό συνολικά, σημειώνεται στο report. Οι τιμές πωλήσεων αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τις τιμές των εισροών, καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονταν να περάσουν τις πιέσεις κόστους επειδή οι καταναλωτές είχαν γίνει πιο ευαίσθητοι στις τιμές.

«Συνολικά, οι εταιρείες αναμένουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν τα επόμενα τρίμηνα, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από τα προηγούμενα τρίμηνα», ανέφερε το Beige Book και πρόσθεσε: «Πολλές περιφέρειες ανέφεραν μείωση του αριθμού των εταιρειών που αναμένουν σημαντικές αυξήσεις τιμών στο μέλλον».

«Η αύξηση των μισθών παρέμεινε μέτρια στις περισσότερες περιφέρειες», τόνισε η Fed και συμπλήρωσε: «Οι επαφές σε πολλές περιφέρειες ανέφεραν λιγότερες αντιδράσεις για προσφορές μισθών. Υπήρξαν πολλές αναφορές για εταιρείες που τροποποίησαν τα πακέτα αποζημίωσής τους προκειμένου να μειώσουν το υψηλότερο κόστος εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης εργασίας αντί για υψηλότερους μισθούς, τη μείωση των μπόνους εγγραφής ή άλλες αυξήσεις μισθών».

FEDERAL RESERVEΜΠΕΖ ΒΙΒΛΙΟ
Keywords
Αναζητήσεις
fed--beige-book-elafros-pio-adynami-i-anaptyxi-ton-ipa.htm
Τυχαία Θέματα