Ford: Παγώνει επένδυση $12 εκατομμυρίων σε ηλεκτρικά οχήματα

Η Ford πάγωσε επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων που στόχευε στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των κερδών του τρίτου τριμήνου, ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει τις προγραμματισμένες δαπάνες ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και θα διακόψει ορισμένα σημαντικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στο Κεντάκι.

"Δεδομένου του δυναμικού περιβάλλοντος στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων,

είμαστε συνετοί όσον αφορά την παραγωγή μας και προσαρμόζουμε τη μελλοντική μας παραγωγική ικανότητα, ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στη ζήτηση της αγοράς", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Ford, Τζον Λόλερ.

"Συνολικά, αποσύρουμε περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια από την επένδυση για τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία αφορούν κεφαλαιουχικές δαπάνες, άμεσες επενδύσεις και έξοδα", πρόσθεσε.

Ωστόσο, η εταιρεία τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει στόχο την επένδυση σε μελλοντικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων.

"Δεν απομακρυνόμαστε από μια δεύτερη γενιά προϊόντων", δήλωσε ο Λόλερ. "Εξετάζουμε, ωστόσο, τον ρυθμό με τον οποίο θα αυξήσουμε την παραγωγή. Σκοπεύουμε να αποσύρουμε μέρος της επένδυσης", εξήγησε.

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Λόλερ δήλωσε ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι "σε καλό δρόμο", αλλά παραδέχτηκε ότι ο ρυθμός υιοθέτησης είναι βραδύτερος από τον αναμενόμενο.

Η Ford είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα εγκαταλείψει τον στόχο της για την κατασκευή δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2026, και η τελευταία της κίνηση έρχεται καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθετούν έναν όλο και πιο επιφυλακτικό τόνο σχετικά με το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τοσίχιρο Μίμπε, δήλωσε στο Bloomberg ότι η εταιρεία σταματά την ανάπτυξη ενός προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου, ενώ η General Motors εγκατέλειψε τους στόχους της για την κατασκευή 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων ως τα μέσα του 2024.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, ο πρόεδρος της Ford, Μπιλ Φορντ, δήλωσε ότι οι υψηλές τιμές ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο η Ford επιβράδυνε την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. "Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ακριβά", δήλωσε. "Γνωρίζουμε ότι οι τιμές θα μειωθούν και όταν αυτό συμβεί, θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων".

Keywords
Αναζητήσεις
ford-pagonei-ependysi-12-ekatommyrion-se-ilektrika-ochimata.htm
Τυχαία Θέματα
Ford, Παγώνει,Ford, pagonei