Formula1: Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τζέντα δεν θα ακυρώσει τον αγώνα

Γνωρίζουμε την επίθεση που έγινε σε εγκαταστάσεις της Aramco νωρίτερα το απόγευμα και παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές ασφαλείας της χώρας αναφέρουν οι διοργανωτές.

Παρά την διπλή επίθεση των ανταρτών λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πίστα όπου διεξάγεται το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας (25-27 Μαρτίου), χθες, το απόγευμα, τελικώς, οι διοργανωτές, με τη σύμφωνη γνώμη των πιλότων της Formula1 αποφάσισαν, αύριο, να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας. Όπως έχει γίνει γνωστό οι αντάρτες Χούτι χτύπησαν τις εγκαταστάσεις του πετρελαϊκού κολοσσού, ARAMCO στην πρωτεύουσα της
Σαουδικής Αραβίας Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Σαουδικής Αραβίας, η οποία διοργάνωνει το γκραν πρι, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς να υπάρχουν σκέψεις για διακοπή μετά την επίθεση. «Γνωρίζουμε την επίθεση που έγινε σε εγκαταστάσεις της Aramco νωρίτερα το απόγευμα και παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές ασφαλείας της χώρας αλλά και τη FIA και τη Formula 1, για να διασφαλίσουμε την απαραίτητη ασφάλεια και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν. Τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας όσο και των οδηγών, των ομάδων και των μετόχων, το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά».

Γύροι: 50

Mήκος πίστας: 6,174 χιλιόμετρα

Απόσταση αγώνα: 308,450 χιλιόμετρα

Ρεκόρ Γύρου: 1:30:734 Lewis Hamilton (2021)

Σάββατο 26 ΜαρτίουFP3: 16:00-17:00Κατατακτήριες: 19:00-20:00Kυριακή 27 ΜαρτίουΑγώνας: 20:00Formula 1γκραν πρι
Keywords
Τυχαία Θέματα