Globus Maritime: Εξετάζει την πώληση και επαναμίσθωση νεότευκτου ultramax

Η ελληνική Globus Maritime, η οποία ασχολείται με τη μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου, εξετάζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω πώλησης και επαναμίσθωσης ενός από τα ultramax της εταιρείας που βρίσκονται υπό κατασκευή στην Κίνα.

Η θυγατρική της εταιρείας, Daxos Maritime, αυτή τη στιγμή, διαπραγματεύεται για πλοίο χωρητικότητας 64,000 dwt που αναμένεται να παραδοθεί το 2024 από την Nantong Cosco KHI Ship

Engineering.

Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει πώληση του πλοίου σε μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος έναντι $28 εκατομμυρίων κοντά στις 30 Σεπτεμβρίου του 2024 και ναύλωση χωρίς πλήρωμα στη Daxos για 10 χρόνια.

Η Daxos θα έχει την επιλογή να αγοράσει ξανά το πλοίο κατά τη διάρκεια της ναύλωσης και την υποχρέωση να το κάνει στο τέλος της, έναντι $15.81 εκατομμυρίων. Η Globus λέει πως, ακόμα, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η συμφωνία, όπως η διαπραγμάτευση, η συμφωνία και η έγκριση απ’ όλα τα μέρη.

Οι θυγατρικές της Globus, αυτή την στιγμή κατέχουν και διαχειρίζονται έξι πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και πέντε ultramax, που αναμένονται, δύο από τα οποία θα παραδοθούν από τη Nantong COSCO το επόμενο έτος.

#Globus_Maritime #ultramax #πώληση_πλοίου #ΕΠΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗ #LEASEBACK
Keywords
Τυχαία Θέματα