Globus Maritime-Φειδάκης: Κέρδη στο εξάμηνο και σχέδια για ανανέωση στόλου

Τα οικονομικά της μεγέθη για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Globus Maritime Limited, συμφερόντων του Γιώργου Φειδάκη, που κατάφερε να σημειώσει κέρδη παρά τη δύσκολη κατάσταση στην αγορά ξηρού φορτίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ανά κατηγορία:

Έσοδα

$7.8 εκατ. στο τρίμηνο$16.4 εκατ. στο εξάμηνο

Κέρδη/Ζημίες

1,2 εκατ. ζημία στο τρίμηνο1,4 εκατ. κέρδη στο εξάμηνο

Προσαρμοσμένα EBITDA

900.000
δολάρια στο τρίμηνο2,2 εκατ. δολάρια στο εξάμηνο

Μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης

8,244 δολάρια την ημέρα στο τρίμηνο8,518 δολάρια την ημέρα στο εξάμηνο

Να σημειωθεί ότι ο στόλος της εταιρείας αποτελείται επί του παρόντος από 7 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και συγκεκριμένα δύο τύπου Supramax, 1 panamax και 4 kamsarmax.

Εκ μέρους της Διοίκησης σχολίασαν για τα οικονομικά αποτελέσματα:

«Κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου και παραπάνω από το μισό πρώτο εξάμηνο ο τομέας των bulkers ήταν αδύναμος στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Στο τρίμηνο οι ναύλοι επηρεάστηκαν από πολλούς οικονομικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν κάτω από τα 10,000 δολάρια την ημέρα.

Ευτυχώς εδώ και λίγο καιρό η αγορά έχει βελτιωθεί και οι ναύλοι ανεβαίνουν σε πιο υγιή επίπεδα».

Όπως αναφέρεται μέσα στη χρονιά η εταιρεία πούλησε τα πλοία Sun Globe, Sky Globe και Star Globe τα οποία σκοπέυει να αντικαταστήσει με νεότευκτα τύπου ultramax το 2024.

«Η εταιρεία πάντα βρίσκει τρόπους να μεγαλώσει το στόλο και το αποτύπωμά της στην αγορα και ενδιαφερόμαστε κυρίως για σύγχρονα οικολογικά πλοία με ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού ρύπων (scrubber)».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ψάχνει διαρκώς για ελκυστικές οικονομικές ευκαιρίες που θα βοηθήσουν στην επέκταση του στόλου και στη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ παραμένει αφοσιωμένη στο να ενισχύει τους μετόχους της.

Globus MaritimeφειδάκηςκέρδηέσοδαζημιάΣΤΟΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα