Goldman Sachs για ΕΚΤ: «Βλέπει» λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024

17:23 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κινήθηκε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με το Reuters, η επενδυτική τράπεζα ανέμενε προηγουμένως ότι

η ΕΚΤ θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Απρίλιο.

Πλέον, η Goldman Sachs περιμένει πέντε μειώσεις 25 μονάδων βάσης τη φετινή χρονιά, έναντι έξι που προέβλεπε προηγουμένως.

Παράλληλα, περιμένει άλλες δύο μειώσεις για το επόμενο έτος, κατά 25 μονάδες βάσης η κάθε μία, αντί για μία μείωση που περίμενε προηγουμένως.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Goldman Sachs έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση της τελευταίας μέτρησης της Eurostat για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη που ξεπέρασε ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,6% τον Φεβρουάριο από 2,8% έναν μήνα νωρίτερα, ελαφρώς υψηλότερα από την πρόβλεψη για πτώση στο 2,5%.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, επιβράδυνε στο 3,1% από 3,3% επίσης χάνοντας την εκτίμηση για 2,9%. «Δύο διαδοχικές μετρήσεις πάνω από τις εκτιμήσεις στον δομικό (πληθωρισμό) στις εκθέσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου μείωσαν τις πιθανότητες να γίνουν νωρίτερα οι μειώσεις», αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

#Goldman_Sachs #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ #πληθωρισμός_ευρωζώνης
Keywords
Αναζητήσεις
goldman-sachs-gia-ekt-vlepei-ligoteres-meioseis-epitokion-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα