Google: Αντιμέτωπη με αντιδράσεις για το «πειραγμένο» βίντεο του Gemini

Αντιμέτωπη με αντιδράσεις και αμφισβήτηση είναι η Google, μετά τη δημοσίευση βίντεο επίδειξης για το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, Gemini.

Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από το τέλος του έτους, η Google παρουσίασε αυτό που θεωρεί το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το Gemini, και μαζί παρουσίασε ένα βίντεο επίδειξης στα μέσα ενημέρωσης, για στο κοινό.

Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών περιλαμβάνει προφορικές συνομιλίες μεταξύ του χρήστη και του chatbot Gemini επιδεικνύοντας την ικανότητα του Gemini να αναγνωρίζει εικόνες και φυσικά αντικείμενα και να αναγνωρίζει τη διαφορά. Ορισμένες από τις δυνατότητες ήταν εντυπωσιακές, όπως η ικανότητα του Gemini να περιγράφει προφορικά το σχέδιο μιας πάπιας, αλλά και μια πάπια φτιαγμένη από καουτσούκ.

Η περιγραφή της εταιρείας στο YouTube είναι σύντομη: «Για τους σκοπούς αυτής της επίδειξης, η καθυστέρηση έχει μειωθεί και τα αποτελέσματα του Gemini έχουν συντομευτεί για εξοικονόμηση χρόνου». Ωστόσο, αυτή η δήλωση δε γίνεται στο ίδιο το βίντεο.

Μετά την παρουσίαση, η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι το demo δε διεξήχθη σε πραγματικό χρόνο, αλλά αντ' αυτού χρησιμοποιήθηκαν ακίνητες εικόνες και τροφοδοτήθηκαν προτροπές κειμένου στις οποίες ανταποκρίθηκε το Gemini, όπως είχε επισημάνει προηγουμένως το The Information. Ο συντάκτης σημείωσε ότι αυτό που απεικόνιζε το βίντεο ήταν «αρκετά διαφορετικό» από αυτό που φαίνεται να υπονοεί η Google πως κάνει στην πραγματικότητα το chatbot: «ότι ένα άτομο θα μπορούσε να έχει μια ομαλή φωνητική συνομιλία με το Gemini, καθώς αυτό παρακολουθούσε και ανταποκρινόταν σε πραγματικό χρόνο στον κόσμο γύρω του».

Μετά από πολλαπλά αιτήματα για σχολιασμό, η εταιρεία, σήμερα (8/12), δήλωσε στο CNBC πως «το βίντεο είναι μια ενδεικτική απεικόνιση των δυνατοτήτων αλληλεπίδρασης με το Gemini, βασισμένη σε πραγματικές προτροπές και αποτελέσματα δοκιμών», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Ανυπομονούμε να δούμε θα δημιουργήσουν οι άνθρωποι όταν ανοίξει η πρόσβαση στο Gemini Pro στις 13 Δεκεμβρίου».

Παρ’ όλο που τα demo συχνά δέχονται κάποια επιμελούνται, η περίπτωση του Gemini φέρνει déjà vu στον τεχνολογικό γίγαντα.

Η Google είχε δεχθεί ξανά κριτική από το κοινό και τη Wall Street, νωρίτερα μέσα στο έτος, για τη «βιαστική, κακοφτιαγμένη» επίδειξη των AI chatbots της, η οποία συνέβη την ίδια εβδομάδα με την προγραμματισμένη παρουσίαση της Microsoft για την ενσωμάτωση του Bing με το ChatGPT.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το The Information ανέφερε ότι η Google απέρριψε τα σχέδια για μια σειρά live εκδηλώσεων για την παρουσίαση του Gemini, καταλήγοντας τελικά σε μια εικονική παρουσίαση.

Η Google βρίσκεται σε έντονο ανταγωνισμό με το GPT-4 της OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft και είναι το πιο προηγμένο και επιτυχημένο μοντέλο μέχρι στιγμής. Αυτή την εβδομάδα, η Google υποστήριξε ότι το πιο ισχυρό μοντέλο του Gemini, το «Ultra», ξεπέρασε το GPT-4 σε διάφορα benchmarks, αν και σταδιακά.

#Google #Gemini #AI #τεχνητή_νοημοσύνη #ΒΙΝΤΕΟ #Παρουσίαση
Keywords
Αναζητήσεις
google-antimetopi-me-antidraseis-gia-to-peiragmeno-vinteo-tou-gemini.htm
Τυχαία Θέματα
Google, Αντιμέτωπη, Gemini,Google, antimetopi, Gemini