Google: Επενδύει 1 δισ. δολάρια για data center στην Βρετανία

Η Google ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/1) ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για τη δημιουργία ενός data center στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα επεκτείνει την παρουσία της εταιρείας στη βασική αγορά.

Σύμφωνα με το Reuters, το data center θα βρίσκεται σε μια τοποθεσία 33 στρεμμάτων στο Waltham Cross, Hertfordshire,

την οποία η Google αγόρασε τον Οκτώβριο του 2020.

«Αυτό το νέο data center θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud», δήλωσε η επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας, Ruth Porat.

Η Google δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 20 χρόνια και αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 7.000 άτομα στη χώρα.

Η παρουσία της Google στην περιοχή περιλαμβάνει επίσης γραφεία υπό ανάπτυξη στο Saint Giles και στο Kings Cross. Έχει επίσης ερευνητική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Η θυγατρική της Google, DeepMind, που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, εδρεύει επίσης στο Λονδίνο.

Η Google είπε ότι η νέα εγκατάσταση θα είναι έτοιμη για ανάκτηση θερμότητας εκτός του χώρου, η οποία επαναχρησιμοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα που παράγεται από εξοπλισμό πληροφορικής και θα αναπτύξει μια λύση ψύξης με βάση τον αέρα.

Η έλλειψη χώρου αναδεικνύεται ως βασικό εμπόδιο για αυτές τις «ραχοκοκαλιές» του διαδικτύου που τοποθετούνται όλο και πιο κοντά στις πόλεις, όπου η περιορισμένη ροή αέρα και η συμφόρηση επηρεάζουν τα συστήματα ψύξης.

Δείτε επίσης:

Google: Προειδοποιεί τους εργαζομένους για περικοπές...επενδύοντας στην τεχνητή νοημοσύνη

#Google #Ηνωμένο_Βασίλειο
Keywords
Αναζητήσεις
google-ependyei-1-dis-dolaria-gia-data-center-stin-vretania.htm
Τυχαία Θέματα