Guardian: Ο Νετανιάχου απέρριψε χωρίς συζήτηση την κατάπαυση του πυρός

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε συμφωνία με παλαιστινιακές τζιχαντιστικές ομάδες στη Γάζα, για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους, σύμφωνα με πηγές του Guardian.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε τη συμφωνία χωρίς συζήτηση από τις πρώτες κιόλας διαπραγματεύσεις, αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς

στις 7 Οκτωβρίου.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν ξανά, μετά την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στις 27 Οκτωβρίου, όμως ο Νετανιάχου φέρεται πως συνέχισε να ακολουθεί σκληρή στάση απέναντι στις προτάσεις που αφορούσαν εκεχειρία διαφορετικής διάρκειας με αντάλλαγμα διαφορετικό αριθμό ομήρων.

Κάποιες πηγές ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από την χερσαία εισβολή αφορούσαν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ομήρων, με τη Χαμάς να προτείνει την απελευθέρωση δεκάδων ξένων υπηκόων που κρατούνται στη Γάζα.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού δεν έχει σχολιάσει σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ενώ υπολογίζεται πως οι όμηροι που κρατά η Χαμάς είναι περισσότεροι από 240.

ΝετανιαχουΙσραήλΧαμάςΓάζακατάπαυση πυρός
Keywords
Αναζητήσεις
guardian-o-netaniachou-aperripse-choris-syzitisi-tin-katapafsi-tou-pyros.htm
Τυχαία Θέματα
Guardian, Νετανιάχου,Guardian, netaniachou