H Ουκρανία χρειάζεται λιγότερα στρατεύματα συγκριτικά με τις αρχικές εκτιμήσεις

Ο ουκρανικός στρατός θα χρειαστεί να επιστρατεύσει λιγότερους ανθρώπους για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Δεκέμβριο, είχε δηλώσει πως ο στρατός είχε προτείνει την επιστράτευση έως και 500.000 επιπλέον Ουκρανών, καθώς

η Ρωσία κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, που εκτείνεται σε 1.000 χλμ. Ωστόσο, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι, που διορίστηκε τον περασμένο μήνα, σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός «μειώθηκε σημαντικά» ύστερα από εξέταση των διαθέσιμων δυνάμεων. Δε διευκρίνισε ποιος είναι ο νέος αριθμός.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε αρκετούς ανθρώπους ικανούς να υπερασπιστούν την πατρίδα τους», δήλωσε ο Σίρσκι στο πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform. «Δε μιλάω μόνο για τους επιστρατευθέντες, αλλά και για τους εθελοντές», πρόσθεσε.

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας για επιστράτευση αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς ο ενθουσιασμός φθίνει και αναφέρονται περιπτώσεις διαφθοράς και καταχρήσης στα γραφεία στρατολογίας.

Ο Σίρσκι πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση μη μάχιμων μονάδων επέτρεψε στους αρμόδιους για τον στρατιωτικό σχεδιασμό να στείλουν «χιλιάδες» μέλη του στρατεύματος στο μέτωπο, όμως οι θέσεις υποστήριξης μάχης είναι «εξίσου σημαντικές» στην αμυντική προσπάθεια του Κιέβου.

«Ο πόλεμος που είμαστε αναγκασμένοι να διεξάγουμε κατά των Ρώσων εισβολέων είναι ένας πόλεμος φθοράς, ένας πόλεμος επιμελητείας», δήλωσε. «Άρα, η σημασία της αποτελεσματικότητας των μονάδων στα μετόπισθεν δε μπορεί να υποτιμηθεί». Όπως τόνισε, ετοιμάζονται «ισχυρές» γραμμές άμυνας σχεδόν «σε όλες τις περιοχές που απειλούνται», καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της.

Η πόλη Αβντιίβκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έπεσε στα χέρια των Ρώσων στα μέσα Φεβρουαρίου, ύστερα από μάχη που διήρκησε μήνες, κατά την οποία οι Ουκρανοί υπερασπιστές της υστερούσαν τόσο στρατιωτικά όσο και αριθμητικά. Στην συνέντευξή του στο Ukrinform, ο Σίρσκι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του «σίγουρα» θα είχαν κρατήσει τις θέσεις τους, εάν το Κίεβο είχε λάβει περισσότερα πυρομαχικά και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας από τους δυτικούς συμμάχους του.

#Ουκρανία #Ένοπλες_Δυνάμεις #Στρατός #ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ_ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΣΙΡΣΚΙ #Ζελένσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα