ICS: Η Διώρυγα του Σουέζ στο δρόμο της απανθρακοποίησης

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) έχουν επισημοποιήσει τον διάλογο με την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης για την ασφάλεια, τις τιμές και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Οι υπογραφές ακολούθησαν προσωπικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν εδώ και επτά χρόνια μεταξύ του οργανισμού που αντιπροσωπεύει το 80% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και του κυβερνητικού φορέα που επιβλέπει έναν από τους πιο ζωτικούς θαλάσσιους δρόμους της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Στόχος

της συμφωνίας, που θα τεθεί σε ισχύ για ένα χρόνο, θα είναι η αύξηση της ανταλλαγής πληροφοριών και των διαπραγματεύσεων σχετικά με την κίνηση του παγκόσμιου εμπορίου μέσω της διώρυγας.

Η Αίγυπτος τοποθετείται ολοένα και περισσότερο με ενεργό ρόλο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του ναυτιλιακού τομέα, με τη χώρα να φιλοξενεί τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που έχει προγραμματιστεί για τον επερχόμενο.

Οι οργανισμοί ελπίζουν [το Μνημόνιο] να οδηγήσει σε εις βάθος συνεργασία για τις επιχειρησιακές και δομικές πολιτικές του Καναλιού, την ασφάλεια και την ασφάλεια των διερχόμενων πλοίων και την ενίσχυση των υπηρεσιών πλοήγησης, ρυμούλκησης και επισκευής», ανέφερε μια δήλωση της ICS. «Η συμφωνία ακολουθεί μια περίοδο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, οι οποίοι ήταν σε τακτική επαφή για την πανδημία του Covid-19.

Η Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ (SCZone) αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερο την ηγεσία στην ανάπτυξη έργων με επίκεντρο την πλωτή οδό και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε μια σειρά συμφωνιών με οντότητες των Εμιράτων και της Αιγύπτου για την ανάπτυξη πράσινων μονάδων παραγωγής υδρογόνου σε λιμάνια εντός ή κοντά στο κανάλι.

«Η ICS έχει στενή επαφή με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ για σχεδόν έναν αιώνα. Ευχαριστούμε την Αρχή για τη φιλοξενία της και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την εδραιωμένη σχέση μας», δήλωσε ο Esben Poulsson, Πρόεδρος του ICS. Ο πρόεδρος πρόσθεσε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής καθώς ξεκινάμε ειλικρινά τη μετάβασή μας σε ένα ανανεώσιμο μέλλον. Οι συζητήσεις που είχαμε αυτή την εβδομάδα με αφήνουν με μεγάλη σιγουριά ότι η Αίγυπτος θα είναι ένας από τους ηγέτες της πράσινης μετάβασης της βιομηχανίας, στηριζόμενος στη θέση της στην καρδιά του ναυτιλιακού κόσμου».

διώρυγα του ΣουέζΝΑΥΤΙΛΙΑπαγκόσμια ναυτιλίαπεριβάλλον
Keywords
Τυχαία Θέματα