IDF: Στόχος η «διχοτόμηση» της Γάζας

Να «κόψει στα δύο τη Γάζα» και προοδευτικά να καταστρέψει τον «ιστό της αράχνης», δηλαδή τα δαιδαλώδη τούνελ της Χαμάς από όπου περνούν όπλα και εφόδια στην οργάνωση, στοχεύει ο IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις).

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι έχει επεκτείνει σημαντικά τόσο τον αριθμό των δυνάμεών του στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όσο και την περιοχή στην

οποία επιχειρεί. εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού (IDF) Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι μεγαλύτερες δυνάμεις εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη ημέρα, καθώς ο στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του.

{https://twitter.com/IDF/status/1718579456799805531}

«Μέσα στη νύχτα, τα στρατεύματα εξολόθρευσαν δεκάδες τρομοκράτες που οχυρώθηκαν στα κτίρια και προσπάθησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις που κινούνταν προς την κατεύθυνσή τους» είπε, προσθέτοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται.

«Διεξάγουμε μια εκτεταμένη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα… δυνάμεις κινούνται προς τους τρομοκράτες, οι τρομοκράτες οχυρώνονται σε κτίρια και εμείς τους επιτιθέμεθα από αέρος», προσθέτει ο Χάγκαρι.

Οι IDF ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, με στρατεύματα να σκοτώνουν δεκάδες μέλη της Χαμάς.

ΙσραήλΧαμάςΓάζαπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
idf-stochos-i-dichotomisi-tis-gazas.htm
Τυχαία Θέματα