ING: Η Λαγκάρντ αντιμετωπίζει πιο δύσκολο έργο από τον Πάουελ

Ένα πολύ πιο δύσκολο έργο έχει να αντιμετωπίσει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, εν συγκρίσει με τον Τζερόμ Πάουελ, καθώς η επιδείνωση της οικονομικής προοπτικής στην ευρωζώνη ανησυχεί πολλούς αναλυτές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η ING, o Πάουελ θα πρέπει σήμερα να αντιμετωπίσει τις προβλέψεις της δικής του Επιτροπής που βλέπουν τα επιτόκια να αυξάνονται

για μία ακόμα τελευταία φορά φέτος.

Ο οίκος, εικάζει πως ο επικεφαλής της Fed πιθανότατα θα επαναλάβει ότι η τράπεζα είναι ανοιχτή σε μια πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων και διατηρεί μια προσέγγιση που εξαρτάται από τα δεδομένα.

Από την άλλη, ο οίκος σημειώνει ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ αντιμετωπίζει ένα πιο δύσκολο έργο από τον Αμερικανό ομόλογό της σήμερα. Οι πιο πρόσφατοι δείκτες PMI επιβεβαίωσαν ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς μια περίοδο υποτονικής ανάπτυξης, η οποία πλέον καθιστά κάθε επιθετική δήλωση δυσκολότερη.

Την ίδια στιγμή, η Λαγκάρντ και οι συνάδελφοί της στην ΕΚΤ πιθανότατα γνωρίζουν ότι το παράθυρο για μια τελευταία αύξηση επιτοκίων για τον περιορισμό του ακόμη μη αμελητέου πληθωρισμού των υπηρεσιών κλείνει γρήγορα. Με άλλα λόγια, εάν η ΕΚΤ κάνει παύση τον Σεπτέμβριο, μπορεί να μην έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στη συνέχεια σε άλλη αύξηση δεδομένης της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.

Η άποψη της ING είναι ότι η Λαγκάρντ είναι δυσαρεστημένη με την πρόσφατη μείωση των προσδοκιών της αγοράς για τα επιτόκια στην ευρωζώνη (οι προσδοκίες για μια αύξηση τον Σεπτέμβριο έχουν μειωθεί στο 40%) και μπορεί να προτιμά να συνεχίσει να παραβλέπει ορισμένα στοιχεία επιδείνωσης της ανάπτυξης και να εμμείνει στην προσέγγιση της εξάρτησης από τα δεδομένα.

Κριστίν ΛαγκάρντΤζερόμ ΠάουελΟΙΚΟΝΟΜΙΑING
Keywords
Τυχαία Θέματα