Iερουσαλήμ: Νέα επίθεση με πυροβόλο όπλο σε στάση λεωφορείου-Δύο νεκροί

Το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία για την παράταση της εξαήμερης κατάπαυσης του πυρός κατά μία ακόμη ημέρα, ώστε να μπορέσουν οι διαπραγματευτές να συνεχίσουν να «εργάζονται» πάνω σε συμφωνίες για την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με Παλαιστίνιους κρατούμενους. Λίγο μετά τη συμφωνία, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο Παλαιστίνιοι δράστες έβαλαν φωτιά σε στάση λεωφορείου το πρωί της Πέμπτης (30/11) στην είσοδο της Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16

και ο άλλος με πιστόλι» επιτέθηκαν εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό», με τον Τόργκεμαν να διευκρινίζει ότι ήρθαν από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με βάση το Reuters, πριν από τη συμφωνία, τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς είχαν δηλώσει ότι ετοιμάζονταν να ξαναρχίσουν τις μάχες, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη παρτίδα ομήρων που θα απελευθερωθούν ήρθαν σε αδιέξοδο.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ υποστήριξε από το σημείο της επίθεσης ότι οι δράστες ήταν στελέχη της Χαμάς.

Ασθενοφόρα κατέφθασαν αμέσως στο σημείο και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν άλλοι δράστες.

Η Magen David Adom (Mada), η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων, διευκρίνισε ότι ο ένας νεκρός είναι «μια νεαρή γυναίκα 24 ετών».

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Τζακ Λιου καταδίκασε την επίθεση. «Φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία».

Δείτε το βίντεο της επίθεσης :

{https://twitter.com/manniefabian/status/1730117252039503915}

#Ιερουσαλήμ #επίθεση #Γάζα #Ισραήλ #πόλεμος #στάση_λεωφορείου
Keywords
Αναζητήσεις
ierousalim-nea-epithesi-me-pyrovolo-oplo-se-stasi-leoforeiou-dyo-nekroi.htm
Τυχαία Θέματα