JP Morgan: Eκτόξευση κερδοφορίας 67% στο τρίμηνο-Ώθηση από τα επιτόκια

Αλματώδη αύξηση των κερδών της κατά 67% παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan, χάρη κυρίως στα αυξημένα έσοδά της από τόκους στο περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων, αλλά και λόγω της απορρόφησης της First Republic Bank.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη έφτασαν τα 14,47 δισ. δολάρια ή 4,75 δολ. ανά μετοχή από τα 8,65 δισ. δολάρια ή 2,76 δολ/μτχ που είχε παρουσιάσει

την ίδια περίοδο το 2022.

Ταυτόχρονα, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς που περίμεναν να εμφανίσει κέρδη ύψους 4 δολ. ανά μετοχή.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 42,4 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 38,96 δισ.

Λόγω των παραπάνω, η μετοχή της JP Morgan πραγματοποιεί «ράλι» άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του τριμήνου η JP Morgan εξαγόρασε την πλειονότητα των assets της περιφερειακής τράπεζας First Republic Bank, μετά την τραπεζική κρίση της περιόδου, γεγονός που ενίσχυσε σημαντικά τα καθαρά της έσοδα από τόκους.

Συγκεκριμένα αυτά σε νέο ιστορικό υψηλό στα 21,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 44% από πέρυσι.

Η τράπεζα αναβάθμισε την εκτίμηση για τα καθαρά της έσοδα από τόκους στο σύνολο του 2023 στα 87 δισ. δολάρια, από τα περίπου 81 δισ. που εκτιμούσε πριν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 6% στα 2,4 τρισ. δολάρια, αλλά τα δάνεια που αυξήθηκαν κατά 13% στα 1,2 τρισ. δολάρια.

Σε δήλωσή του ο CEO της Τράπεζας, Τζέιμι Ντάιμον αναφέρει ότι «Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να δείχνει ανθεκτικότητα.

Οι ισολογισμοί των καταναλωτών παραμένουν υγιείς και οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν, έστω και με κάπως χαμηλότερο ρυθμό.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι σε άμεσο επίπεδο», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις μετρητών τους, τον υψηλό πληθωρισμό, την ποσοτική σύσφιξη της Federal Reserve και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

JP Morganκέρδητρίμηνοεπιτόκιατραπεζα
Keywords
Αναζητήσεις
jp-morgan-ektoxefsi-kerdoforias-67-sto-trimino-othisi-apo-ta-epitokia.htm
Τυχαία Θέματα
JP Morgan, Eκτόξευση, -Ώθηση,JP Morgan, Ektoxefsi, -othisi