JP Morgan: Tιμή-στόχος τα €13,5 για ΔΕΗ και σύσταση overweight

Την κάλυψη της ΔΕΗ ξεκινάει η JP Morgan, δίνοντας τιμή-στόχο στα 13,5 ευρώ ανά μετοχή στο τέλος του 2024 και αξιολόγηση υπεραπόδοσης (overweight).

Η ΔΕΗ είναι η προτιμώμενη εταιρεία στο χώρο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας της περιοχής της κεντρικής

και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) του αμερικανικού οίκου.

Η εταιρεία ξεκίνησε ένα ταξίδι μετασχηματισμού και ανάπτυξης το 2021, με πάνω από €9 δισ. επενδυτικό πρόγραμμα προγραμματισμένο για το 2022-2026, το οποίο έχει διαταραχθεί από διάφορα γεγονότα της αγοράς της 2022.

«Εν μέσω ενός ομαλοποιημένου σκηνικού αγοράς και πολιτικής, η μετοχή σημειώνει άνοδο +56% φέτος, ωστόσο βλέπουμε περιθώρια για περαιτέρω υπεραπόδοση. Με τις αναμενόμενες επεκτάσεις δυναμικότητας ΑΠΕ στην Ελλάδα σε 5GW περίπου έως το 2027 (έναντι τρέχουσας κάτω του 1GW), προβλέπουμε ότι η ΔΕΗ θα πετύχει σημαντική αύξηση κερδών, την περίοδο 2023-2026 ετήσια αύξηση 40% έναντι μέσου όρου 5% των ολοκληρωμένων εταιρειών, με πρόσθετη άνοδο από την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων της Enel Romania ύψους €1,3 δισ. περίπου», εξηγεί αμερικανική τράπεζα.

Η σύσταση υποστηρίζεται από ένα συνεχιζόμενο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, με την JP Morgan να βλέπει ένα ελκυστικό προφίλ κινδύνου και απόδοσης για την ΔΕΗ και την τοποθετεί στη λίστα μετοχών on Positive Catalyst Watch into YE, καθώς αναμένει το κλείσιμο της εξαγοράς Enel Romania στο τέλος του γ’ τριμήνου, ενώ στο δ’ τρίμηνο αναμένει ότι η ΔΕΗ θα παρέχει ενημέρωση σχετικά με τους μεσοπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξής της.

Η τιμή-στόχος των 13,5 ευρώ ανά μετοχή έως το τέλος του 2024 βασίζεται σε διάφορες παραδοχές και έναν πολλαπλασιαστή EV/EBITDA 5,5 φορές για την αποτίμηση της συμβατικής παραγωγής και λιανικής πώλησης και έναν συντελεστή 12 φορές τον πολλαπλασιαστή EV/ EBITDA για το μέσο EBITDA 2024-25 των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( σε ευθυγράμμιση έναντι των άλλων ομοειδών εταιρειών) και που συνεπάγεται 4 φορές τον πολλαπλασιαστή EV/EBITDA για το 2026, όταν όλα τα έργα έρθουν σε λειτουργία.

ΔΕΗΤΙΜΗΣΤΟΧΟΣJP Morgan
Keywords
Αναζητήσεις
jp-morgan-timi-stochos-ta-135-gia-dei-kai-systasi-overweight.htm
Τυχαία Θέματα