JP Morgan: Καθαρά κέρδη $13,42 δισ.- Καταλύτης τα NII

Αυξημένα ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για την JP Morgan, καθώς ενισχύθηκαν κατά 6% στα 13,42 δισ. δολάρια ή 4,44 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 12,62 δισ. δολαρίων ή 4,10 δολαρίων ανά μετοχή, το ίδιο διάστημα του 2023.

Τα έσοδα από συναλλαγές μειώθηκαν κατά 5% στα 8 δισ. δολάρια, με τα έσοδα από το σταθερό εισόδημα, το συνάλλαγμα και τα εμπορεύματα (FICC) να μειώνονται κατά 7% και τις μετοχές να παραμένουν αμετάβλητες. Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 27% σε 2 δισ. δολάρια,

χάρη στις υψηλότερες αμοιβές από την αναδοχή χρέους και μετοχών. Τα συνολικά έσοδα της JP Morgan αυξήθηκαν κατά 9% σε 41,93 δισ. δολάρια.

Τα υψηλά επιτόκια έχουν βοηθήσει τους δανειστές να ενισχύσουν τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII). Τα NII της αυξήθηκαν κατά 11% σε 23,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Χωρίς την επίδραση της εξαγοράς της First Republic, ήταν 5% υψηλότερα από πέρυσι.

Η JPMorgan Chase, για το σύνολο του έτους, προέβλεψε έσοδα από πληρωμές τόκων κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς ο κλάδος προετοιμάζεται για τις πολυαναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed. Συγκεκριμένα, αναμένει καθαρά έσοδα από τόκους, εξαιρουμένων των συναλλαγών, ύψους 89 δισ. δολαρίων, ανάλογα με τις διακυμάνσεις της αγοράς. Αυτό το ποσό είναι υψηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση των 88 δισ. δολαρίων, αλλά χαμηλότερο από τα 90,68 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με την LSEG

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν κατά 4% στις συναλλαγές πριν από το καμπανάκι, αν και στελέχη της τράπεζας προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η αλματώδης αύξηση του NII δεν ήταν βιώσιμη. Ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon επέμεινε επίσης στον επιφυλακτικό τόνο του, παρά την αυξανόμενη αισιοδοξία τους τελευταίους μήνες για μια ήπια προσγείωση της οικονομίας. «Πολλοί οικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να είναι ευνοϊκοί. Ωστόσο, κοιτάζοντας μπροστά, παραμένουμε σε εγρήγορση για μια σειρά σημαντικών αβέβαιων δυνάμεων», ανέφερε σε δήλωσή του. Αυτές περιλαμβάνουν «ανησυχητικές» παγκόσμιες συγκρούσεις, επίμονες πληθωριστικές πιέσεις και ποσοτική σύσφιξη, είπε.

#JP_Morgan #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων #κέρδη #ΕΣΟΔΑ_ΑΠΟ_ΤΟΚΟΥΣ #NII
Keywords
Τυχαία Θέματα
JP Morgan, Καθαρά, 1342, - Καταλύτης, NII,JP Morgan, kathara, 1342, - katalytis, NII