JP Morgan: «Βλέπει» εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Την εξαγορά της Credit Suisse από κάποια άλλη τράπεζα «βλέπει» ως βασικότερο σενάριο η JP Morgan μετά τους τριγμούς στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι υπάρχουν τρία βασικά σενάρια ως προς την τελική κατάληξη της Credit Suisse.

Το

νεό report, το οποίο υπογράφεται από τον Κίαν Αμπουχοσέιν προβλέπει ως επικρατέστερη την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας από κάποιο άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, πιθανώς από την UBS Group.

«Η κεφαλαιακή θέση της Credit Suisse δεν είναι πρόβλημα, αλλά η εμπιστοσύνη της αγοράς προκαλεί σοβαρά ζητήματα στην στρατηγική της διοίκησης» εξηγεί η JP Morgan.

Στο μεταξύ, τα άλλα δύο πιθανά σενάρια προβλέπουν ότι:

Η Ελβετική Εθνική Τράπεζα θα επιταχύνει τις διαδικασίες ενίσχυσης της ρευστότητας της Credit Suisse, δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στη διοίκηση να ολοκληρώνει την αναδιάρθρωσή της. Ωστόσο, αυτό το σενάριο θα συνεπάγεται ένα υψηλό dilution για τους μετόχους.Η Credit Suisse θα κλείσει τον επενδυτικό βραχίονα, προκειμένου να περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών.

Από την πλευρά της, η Bank of America θεωρεί τη στήριξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προς την Credit Suisse ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τράπεζα θα συνεχίσει με τη σημερινή μορφή της.

Αναλυτές της KBW πιστεύουν ότι η διάσπαση της τράπεζας είναι το πιθανότερο σενάριο, σε συνδυασμό με περαιτέρω πωλήσεις assets, για να γίνει η δραστηριότητά της πιο απλή.

JP MorganCredit Suisseσενάριαεξαγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα