JPMorgan: Η αυξανόμενη κυριαρχία του stablecoin Tether… βλάπτει τα κρυπτονομίσματα

Η αυξανόμενη κυριαρχία του stablecoin Τether (USDT) είναι κακή για το ευρύτερο οικοσύστημα κρυπτογράφησης, αναφέρει η JPMorgan σε έκθεσή της.

Η τράπεζα δήλωσε ότι θεωρεί «την αυξανόμενη συγκέντρωση στο Τether κατά το περασμένο έτος ως αρνητική για το σύμπαν του stablecoin και το οικοσύστημα κρυπτογράφησης ευρύτερα.

Τα stablecoins αντιμετωπίζουν ρυθμιστικό κίνδυνο σε πολλές δικαιοδοσίες και «το Τether κινδυνεύει κυρίως λόγω

της έλλειψης κανονιστικής συμμόρφωσης και διαφάνειας», γράφουν αναλυτές με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανιγκιρτζόγλου.

Ωστόσο, υπάρχει μια ευκαιρία για άλλα stablecoins, καθώς οι εκδότες που έχουν ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τους υφιστάμενους κανονισμούς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τυχόν καταστολή και να πάρουν μερίδιο αγοράς, ανέφερε η τράπεζα.

Το USD Coin (USDC), το οποίο έχει υποβάλει αίτηση για την πώληση μετοχών στο κοινό στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος δικαιούχος, καθώς «φαίνεται ότι θέλει να επεκταθεί σε όλες τις δικαιοδοσίες και να προετοιμάζεται προληπτικά για τους επερχόμενους κανονισμούς για τα stablecoins», σημειώνει η έκθεση.

Η JPMorgan σημειώνει ότι το Τether έχει σημειώσει σημαντική άνοδο τόσο στην κεφαλαιοποίηση αγοράς όσο και στο μερίδιο αγοράς πρόσφατα, με ευρεία υιοθέτηση σε κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης και αποκεντρωμένες πλατφόρμες χρηματοδότησης (DeFi). Την περασμένη εβδομάδα, ο εκδότης stablecoin ανέφερε κέρδη ρεκόρ 2,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το προηγούμενο τρίμηνο και είπε ότι το κορυφαίο token του έχει φτάσει σχεδόν σε κεφαλαιοποίηση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το stablecoin επωφελήθηκε επίσης από την «αναταραχή» σε ομοτίμούς του, όπως το USDC και το BUSD της Binance, αναφέρει η έκθεση.

#κρυπτονομίσματα #Crypto
Keywords
Αναζητήσεις
jpmorgan-i-afxanomeni-kyriarchia-tou-stablecoin-tether-vlaptei-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα