Kαταρρέει το Χρηματιστήριο

Σε ελεύθερη η τραπεζικές μετοχές, με τον δείκτη τους να υποχωρεί κατά 11%!

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στον πολιτικό στίβο. Η ανεξαρτητοποίηση μίας ακόμα βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκαλεί κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, για την οποία δεν αποκλείεται η πτώση της, όχι μέχρι την Παρασκευή που διεξάγεται η

ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά ενδεχομένως και σήμερα, αφού ακούγεται ότι άλλοι 15 βουλευτές είναι πρόθυμοι να ανεξαρτητοποιηθούν!
Η αντίδραση των δανειστών και των εταίρων στην Ε.Ε. είναι αντίθετη στη βούληση του πρωθυπουργού, με αποκορύφωμα των Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, πρόεδρο του Eurogroup, ότι αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι αυτό μπορεί να σημαίνει και τη χρεοκοπία της Ελλάδας!.

Το ταμπλό του Χ.Α. βάφτηκε “κόκκινο” και μαζί του όλες οι μεγάλες κεφαλαιαγορές της Ευρώπης. Κατά την άποψη των ξένων, σε χρεοκοπία μπορεί να οδηγήσει και η ακυβερνησία στην Ελλάδα. Οι απώλειες στην Ευρώπη ανέρχονται στα επίπεδα που υποχωρεί το Χ.Α., κοντά στο 6%.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 755 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τους ισχυρότερους κλυδωνισμούς. Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί περίπου κατά 11%. Πτώση πάνω από 15% για το Τ.Τ., 14,55 για την Eurobank, 13,81% για την Πειραιώς, 13,33% για την Alpha και 12,21% για την Εθνική. Κατά 9,40% υποχωρεί ο ΟΠΑΠ, 10,65% ο Μυτιληναίος, 10,50% ο ΟΤΕ. Πτώση πάνω από 9% για την MIG, 8,27% για την Motor Oil, 7,41% για τη ΔΕΗ. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 48 εκατ. ευρώ.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα