Lidl: Επέκταση στο Μοναστήρι της Β. Μακεδονίας- Ο χρονικός ορίζοντας

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl, με βάση ενημέρωση του Γραφείου ΟΕΥ στην πρεσβεία τα Σκόπια, αναμένεται να κατασκευάσει το πρώτο της σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Μακεδονία κοντά στο Μοναστήρι έως τα τέλη Αυγούστου 2024.

Εκτός από το σούπερ μάρκετ Lidl, ένα νέο εμπορικό κέντρο υπό την ονομασία Bliss είναι επίσης

υπό κατασκευή στην πόλη καθώς και ένα άλλο εμπορικό κέντρο της εταιρείας υπεραγορών Kam με την ονομασία «Kam Mall».

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Lidl επεκτάθηκε σε περισσότερες χώρες. Σήμερα, διαθέτει παρουσία σε 32 χώρες, με περίπου 11.900 καταστήματα σε 31 χώρες και εξακολουθεί να επεκτεινεται. Η Βόρεια Μακεδονία είναι η 33η τρίτη με το κατάστημα στο Μοναστήρι ή Bitola να είναι, με βάση δημοσιεύματα, σε διαδικασία κατασκευών από τον περασμένο Αύγουστο. Παράλληλα με βάση πάλι τα ΜΜε της γειτονικής χώρας στα "σκαριά" είναι η ανάπτυξη κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας, με επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ.

Από το 2017 και το 2018 η Lidl εκπροσωπείται με καταστήματα στις ΗΠΑ και στη Σερβία.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η αλυσίδα έχει προγραμματίσει επενδύσεις συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024-2026. Πρόκειται για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν για νέα καταστήματα και συνολικά για το δίκτυο, καθώς και για υποδομές logistics, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί και νέο logistics center εκτός από τα 4 υφιστάμενα, το οποίο θα βρίσκεται στη δυτική Αττική. Στα νέα καταστήματα που πρόκειται να δημιουργήσει η Lidl Ελλάς θα είναι και ένα επί της λεωφόρου Μεσογείων στο Χολαργό, στα πρώην κεντρικά γραφεία της Miele, το οποίο απέκτησε πρόσφατα, ενώ στο πλάνο περιλαμβάνεται η επέκταση και στη νησιωτική Ελλάδα σε περιοχές όπου σήμερα δεν έχει παρουσία.

Γιώργος Αλεξάκης

#Βόρεια_Μακεδονία #Lidl_Ηellas #ΣΚΟΠΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα