Lloyds List: 14 ελληνικές παρουσίες στο Τop 100 της ναυτιλίας

Δεκατέσσερις Έλληνες και Ελληνίδες περιλαμβάνονται στην Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2023.

Η Μαρία Αγγελικούση (Αngelicoussis Shipping Group), παραμένει η ισχυρότερη Ελληνίδα και καταλαμβάνει τη 12η θέση στην λίστα των Lloyd’s.

Ακολουθεί στην 19η θέση ο Γιώργος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Seatraders) και στην 21η θέση η Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής του ομίλου Νavios.

Στην 22η θέση ανέβηκε o Βαγγέλης Μαρινάκης,

ιδιοκτήτης της Capital Group, από την 41η που βρισκόταν το 2022.

Την 25η θέση στη λίστα των Lloyd’s καταλαμβάνει η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και επικεφαλής της Neptune Lines.

Ο Γιώργος Οικονόμου (ΤMS Group) βρέθηκε στην 33η θέση, με τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο (Costamare) να ακολουθεί στην 37η.

Την 41η θέση κατέλαβε ο Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog) και σε απόσταση αναπνοής, στην 42η βρίσκεται ο Πέτρος Παππάς (Star Bulk).

Στην 62η θέση είναι ο Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group) και στην 73η βρέθηκε ο Νίκος Τσάκος της TEN, που αποτελεί νέα προσθήκη στην λίστα των Lloyds.

Στην 75η θέση βρέθηκε η Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping & Helmepa), ενώ στην 77η θέση σκαρφάλωσε η Έλπη (Ελπινίκη) Πετράκη (WISTA International) που πέρυσι βρίσκονταν στην 83η.

Στην 91η θέση βρέθηκε η Ελληνοαμερικανίδα Δωροθέα Ιωάννου (CEO SCB, American P&I Club).

#LLOYDS_LIST #Έλληνες #Ελληνίδες #πλοιοκτήτες #εφοπλιστές
Keywords
Αναζητήσεις
lloyds-list-14-ellinikes-parousies-sto-top-100-tis-naftilias.htm
Τυχαία Θέματα