Market Pass: «Γεμίζουν» οι ψηφιακές κάρτες-Δείτε πού μπορείτε να ψωνίσετε

21:48 4/3/2023 - Πηγή: Reporter

Έστω και με μικρές καθυστερήσεις οι δικαιούχοι του market pass λαμβάνουν σταδιακά ειδοποιήσεις για ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής κάρτας, μέσω της οποίας θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους.

Καλό είναι, λοιπόν, να ενημερωθούν όλοι οι καταναλωτές για το πώς και πού μπορούν να αξιοποιήσουν το ποσό που δικαιούνται. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η κάρτα του market pass δεν αφορά μόνον αγορές σε σούπερ μάρκετ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά ακόμα καταστήματα.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, μπορεί να χρησιμοποιείται

αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, μπορεί να γίνει χρήση της κάρτας σε:

- Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ (όλα τα προϊόντα, όχι μόνο τρόφιμα)

- Κρεοπωλεία

- Καταστήματα ζαχαροπλαστικής

- Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων

- Αρτοποιεία

- Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Το αδιάθετο ποσό κάθε μήνα παραμένει μέσα στην κάρτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το τέλος του προγράμματος, δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Εάν ο δικαιούχος επιλέξει να λάβει την επιδότηση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί. Για το λόγο αυτό και ο συγκεκριμένος τρόπος επιδότησης έχει ουσιαστικά ένα "πέναλτι" 20%. Οι δικαιούχοι δηλαδή λαμβάνουν το 80% που θα λάμβαναν αν επέλεγαν την έκδοση ψηφιακής κάρτας.

Να σημειώσουμε τέλος πως οι αιτήσεις συνεχίζονται έως και τις 15 Μαρτίου 2023.

Με βάση το χρονολόγιο πληρωμών οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υποβάλλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 2023 για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023 για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.

κάρταΑΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑMARKET PASSπληρωμέςΑγορέςΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑκρεοπωλεία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα