Market Pass: Οι άτυχοι του μέτρου- Περιπτώσεις απόρριψης της αίτησης

Μόλις μερικά 24ωρα έχουν περάσει από τη στιγμή που τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για το Market Pass. Παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια, αρκετοί είναι εκείνοι που θα απορριφθούν, καθώς πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, την επιταγή δε θα λάβουν:

Οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 16.000 ευρώ.Οι έγγαμοι με εισόδημα άνω των 24.000 ευρώ (ισχύει προσαύξηση κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί)Οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα άνω των 24.000 ευρώ, (ισχύει προσαύξηση κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο)

Όσον

αφορά την ακίνητη περιουσία, εκτός μένουν:

Οι άγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 250.000 ευρώΟι έγγαμοι με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Aκόμα, ισχύουν τα εξής για να μείνει κάποιος εκτός Market Pass:

Να είναι εξαρτώμενα μέλη ή φιλοξενούνταιΝα εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λπ.)Να είναι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού καιΝα μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Στην περίπτωση που ο αιτών δεν είναι δικαιούχος ή κάνει κάποιο λάθος, τότε μετά από τους προβλεπόμενους ελέγχους η αίτηση του θα χαρακτηριστεί ως «ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ».

Για την απόρριψη ο δικαιούχος λαμβάνει ενημέρωση μέσω e-mail.

Σε αυτή την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί μέχρι τις 15/3/2023 να τροποποιήσει και να υποβάλει εκ νέου την αίτηση.

MARKET PASSαίτησηχρηματική ενίσχυσησούπερ μάρκετ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα