Meta: Task force κατά της παραπληροφόρησης και της κατάχρησης AI

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, σκοπεύει να δημιουργήσει μια ομάδα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της κατάχρησης της γενεσιουργού τεχνητής νοημοσύνης (generative AI) ενόψει των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο, εν μέσω ανησυχιών για εξωτερικές παρεμβάσεις και παραπλανητικό περιεχόμενο που μπορεί να δημιουργηθεί μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ραγδαία ανάπτυξη της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης,

η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και βίντεο σε δευτερόλεπτα, απαντώντας σε προτροπές, έχει προκαλέσει φόβους ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαταράξει σημαντικές εκλογικές διαδικασίες, που φέτος, αναμένονται σε όλον τον κόσμο.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 6-9 Ιουνίου. Οι 720 νομοθέτες του, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΕΕ, ψηφίζουν νέες πολιτικές και νόμους της Ένωσης.

«Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, θα ενεργοποιήσουμε ένα Κέντρο Επιχειρήσεων Εκλογών για να εντοπίσουμε πιθανές απειλές και να θέσουμε σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Marco Pancini, επικεφαλής της Meta για θέματα ΕΕ, σε ένα blogpost. Είπε ότι οι ειδικοί από τις ομάδες πληροφοριών, επιστήμης δεδομένων, μηχανικής, έρευνας, επιχειρήσεων, πολιτικής περιεχομένου και νομικής της εταιρείας θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, στην αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων που επιχειρούν να ασκήσουν επιρροή και στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων που σχετίζονται με την κατάχρηση της γενεσιουργού τεχνητής νοημοσύνης.

Η Meta, η οποία σήμερα συνεργάζεται με 26 ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου γεγονότων -που καλύπτουν 22 γλώσσες- σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προσθέσει τρεις νέους εταίρους στη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβακία, δήλωσε ο Pancini.

Η Meta, η Microsoft, η OpenAI και άλλες 17 εταιρείες τεχνολογίας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν την παρέμβαση παραπλανητικού περιεχομένου τεχνητής νοημοσύνης στις εκλογές που φέτος διεξάγονται σε πολλά διαφορετικά μέρη σε όλον τον κόσμο.

#Meta #AI #τεχνητή_νοημοσύνη #ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ #παραπληροφόρηση #εκλογές #DEEP_FAKE
Keywords
Αναζητήσεις
meta-task-force-kata-tis-parapliroforisis-kai-tis-katachrisis-ai.htm
Τυχαία Θέματα
Meta,Task