Microsoft: Κυκλοφορεί νέο Copilot chatbot για τον τομέα της χρηματοοικονομικής

09:22 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Την Πέμπτη (29/3), η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα chatbot Copilot το οποίο μπορεί να εκτελεί βασικές εργασίες για άτομα που εργάζονται στον τομέα της χρηματοοικονομικής.

Πολλοί πάροχοι λογισμικού για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των HubSpot και Salesforce, εργάζονται με στόχο να ενισχύσουν τα υπάρχοντα προϊόντα τους με γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, με την ελπίδα να τα καταστήσουν πιο αποτελεσματικά. Η «τρέλα» ξεκίνησε μετά την κυκλοφορία του chatbot ChatGPT, της νεοσύστατης

OpenAI, το 2022, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κείμενο που μοιάζει γραμμένο από άνθρωπο, με μερικές μόνο εντολές.

Μια τυπική εταιρεία περιλαμβάνει μια ποικιλία από ομάδες, στις οποίες οι εργαζόμενοι εκτελούν εξειδικευμένες εργασίες. «Θέλουμε κάθε ένα από τα τμήματα να ενισχυθεί και να αποκτήσει επιπλέον δυνατότητες, χάρη σε ένα Copilot», δήλωσε ο Charles Lamanna, αντιπρόεδρος της Microsoft, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η Microsoft διαθέτει ήδη ένα Copilot γενικού σκοπού, στις εφαρμογές του Office, ενώ έχει κυκλοφορήσει Copilots σχεδιασμένα για εργαζόμενους στις πωλήσεις και στην εξυπηρέτηση πελατών.

Το Copilot για τα χρηματοοικονομικά, αρχικά, θα μπορεί να εκτελέσει ανάλυση διακύμανσης, επικαιροποίηση δεδομένων στο Excel και θα έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει τη διαδικασία συλλογής δεδομένων στο Outlook. Το λογισμικό μπορεί να αντλήσει πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο SAP ή στο Microsoft Dynamics 365. Πρόσθετες λειτουργίες, για τα χρηματοοικονομικά, θα έρθουν στο Copilot αργότερα μέσα στο έτος, δήλωσε ο Lamanna. Το Copilot θα χρησιμοποιήσει, για χρηματοοικονομικές εργασίες, η ιαπωνική διαφημιστική εταιρεία Dentsu, σημείωσε.

Η Microsoft δήλωσε ότι το οικονομικό της τμήμα συνέβαλε αρκετά στην ανάπτυξη του νέου Copilot και έχει δει κάποια πρώιμα οφέλη από τη χρήση του.

Η σύγκριση δεδομένων που λαμβάνονται από διαφορετικά συστήματα είναι «κάτι που κάνει κάθε ομάδα οικονομικών στον πλανήτη», δήλωσε ο Cory Hrncirik, επικεφαλής σύγχρονων οικονομικών στο γραφείο του οικονομικού διευθυντή της Microsoft. Μία με δύο χιλιάδες άτομα μιας ομάδας χρηματοοικονομικού σχεδιασμού και ανάλυσης ξοδεύουν από μία έως δύο ώρες, κάθε εβδομάδα, για να κάνουν τη σύγκριση των δεδομένων, όμως, με το νέο Copilot, αυτό θα χρειάζεται περίπου 10 με 20 λεπτά την εβδομάδα, είπε.

Η ιδέα είναι, οι υπάλληλοι αυτοί, να έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν λιγότερες ώρες σε κουραστικές εργασίες και να υπάρχει χρόνος για πιο ενδιαφέρουσες εργασίες που μπορούν να συμβάλουν περισσότερο στην εταιρεία. Ωστόσο, οι υπάλληλοι στο οικονομικό τμήμα της Microsoft δεν είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το νέο Copilot, δήλωσε ο Hrncirik.

Εάν αρκετοί εργαζόμενοι του χρηματοοικονομικό τομέα εκμεταλλευτούν αυτούς τους αυτοματισμούς, οποιαδήποτε εταιρεία θα είναι σε θέση να κλείσει τα βιβλία της πιο γρήγορα. «Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για τους οικονομικούς διευθυντές», τόνισε ο Lamanna.

#Microsoft #ChatBot #COPILOT #ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
Keywords
Αναζητήσεις
microsoft-kykloforei-neo-copilot-chatbot-gia-ton-tomea-tis-chrimatooikonomikis.htm
Τυχαία Θέματα