Morgan Stanley: Χαμηλή πιθανότητα ένταξης της Πειραιώς στον MSCI Greece

Χαμηλά διατηρεί τον πήχη η Morgan Stanley αναφορικά με την πιθανότητα προσθήκης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Greece στις 11 Μαΐου.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι επί του παρόντος η μετοχή αποτελεί τμήμα του μικρότερου δείκτη αναφοράς για τη μετοχική αγορά της Ελλάδας

MSCI Greece Small Cap, αλλά τόσο η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας όσο και η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας σε ελεύθερη διασπορά είναι πάνω από το τρέχον όριο για τον δείκτη Standard, με περιθώριο μικρότερο του 50%.

Ωστόσο, οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι «η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί μια δυνητική προσθήκη στον δείκτη MSCI Greece, με χαμηλή ωστόσο πιθανότητα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας».

Συνεχίζοντας, η τράπεζα σημειώνει ότι «η Τράπεζα Πειραιώς δεν πληροί την απαίτηση ένταξης κατά προτεραιότητα και κατά συνέπεια, η ένταξή της εξαρτάται από την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εταιρειών στον δείκτη MSCI Greece από τις δέκα που είναι σήμερα σε έντεκα εταιρείες. Συνεπώς, αυτό εξηγεί τη χαμηλή πιθανότητα που δίνουμε για την προσθήκη της στον δείκτη MSCI Greece Standard».

«Αν προστεθεί, θα περιμέναμε παθητικές εισροές ύψους 114 εκατ. δολαρίων και τον αντίκτυπο στις συναλλαγές 11 ημερών για την κάλυψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI EM θα είναι 0,03%», τονίζουν οι αναλυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MSCI θα ανακοινώσει την τριμηνιαία ανασκόπηση των δεικτών της στις 11 Μαΐου. Όλες οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν, θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου (κλείσιμο της 31ης Μαΐου).

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της MSCI, οι δέκα μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece είναι η Eurobank, με ποσοστό συμμετοχής 13,8%, ο ΟΠΑΠ με ποσοστό συμμετοχής 12,91%, ο ΟΤΕ με ποσοστό συμμετοχής 11,73%, η Mytilineos με ποσοστό συμμετοχής 11,44%, η Alpha Services and Holdings με ποσοστό συμμετοχής 10,96%, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με ποσοστό συμμετοχής 10,71%, η Jumbo με ποσοστό συμμετοχής 9,85%, η ΔΕΗ με ποσοστό συμμετοχής 7,32%, η Motor Oil Hellas με ποσοστό συμμετοχής 6,30% και η Τέρνα Ενεργειακή με ποσοστό συμμετοχής 4,97%.

Morgan StanleyΤράπεζα Πειραιώς MISCμετοχή
Keywords
Τυχαία Θέματα